Na koga to još Lejkersi mogu ozbiljnije da računaju?

Hart
LAS VEGAS, NV - JULY 15: Randy Mims (L) looks on as LeBron James of the Los Angeles Lakers cracks up as they attend a quarterfinal game of the 2018 NBA Summer League between the Lakers and the Detroit Pistons at the Thomas & Mack Center on July 15, 2018 in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Ethan Miller/Getty Images)

Igračka struktura Los Anđeles Lejkersa se znatno izmenila u odnosu na prošlu sezonu. Bek NBA velikana, Džoš Hart, ovog leta je pokazao da trener Luk Volton može ozbiljno da računa na njega. Na snazi ostaje pitanje: koliko će renoviranje redova Jezeraša uticati na minutažu ovog momka?

Tokom ove godine prisustvovali smo rokadi na relaciji Los Anđeles – Klivlend. Džordan Klarkson i Leri Nens Jr. su usred sezone postali “konjanici” dok je pravi zemljotres na košarkaškoj sceni izazvao dolazak Lebrona Džejmsa u Lejkerse ovog leta. Rekonstrukcija ekipe se nije zaustavila na tome, pošto je ekipu napustio jedan od ključnih igrača minule sezone, Džulijus Rendl, koji je pojačao Nju Orleans Pelikanse.

Ekipu je pored Džejmsa pojačao i Ražon Rondo, tako da će poredak bekovske linije Lejkersa biti poseno interesantan, pošto Volton na raspolaganju ima dva defanzivna specijalca (Rondo, Kaldvel Poup), dva prospekta (Bol, Hart) i rukija Ajzaka Bongu. Bongina minutaža je još uvek na dugačkom štapu, s obzirom da je ruki i da mu tek predstoji dokazivanje, dok ostala četvorica stavljaju svog šefa na slatke muke po pitanju minutaže.

Sa promenom igračkog kadra, logično je da se nameću pitanja o ambicijama kluba i statusu pojedinaca. Stoga je analiza Džoša Harta i njegove budućnosti u gradu anđela posebno  interesantna ako se obrati pažnja na njegov nastup na ovogodišnjoj NBA letnjoj ligi u Las Vegasu.

Svojevremeno 30. pik na draftu je u proseku beležio 24,2 poena, 5,2 skoka i 1,5 ukradenih lopti po utakmici, uz procenat šuta iz igre 47%, čime je proglašen za najkorisnijeg igrača letnje lige.

KO ĆE BITI NBA ŠAMPION U SEZONI 2018/2019?

Hart je na pomenutom turniru demonstrirao zavidne napadačke potencijale. Reč je o igraču koji poseduje izuzetan osećaj za prodor i ne preza od kontakt igre. Ono što mu znatno olakšava posao u ovom segmentu igre jesu brzina i raspon ruku koji iznosi 203 centimetra.

Pored toga što voli da napada obruč, 23-godišnji momak je pokazao respektabilan šuterski performans van linije 7,24. Igrajući letnju ligu, Hart je šutirao za tri poena 35,6%. Šut pod pritiskom mu nije nepoznanica, što se videlo na turniru, gde je u više navrata pogađao maltene sa šakom na licu. Njegova brza tehnika izbačaja tu dolazi do izražaja. Mladi bek ima preduslove da naredne sezone koriguje procenat šuta spolja i probliži ga onom sa koledža (40,4%).

Što se defanzivnog aspekta tiče, odbrana na perimetru je kod ovog momka najizraženija, zahvaljujući dobrom radu nogu kojima zatvara prostor za oretanje protivnika. Hart ima i prilično aktivne ruke, dobro čita igru, i često vrši pritisak na loptu čime primorava protivnika na niži dribling. Prostora za napredak u defanzivi ima, tako da ne bi bilo iznenađujuće ako bi nekadašnji student Vilanove uz Kaldvela-Poupa postao jedan od ključnih ljudi u odbrani Lejkersa.

Hart je protekle sezone na terenu provodio 23,2 minuta po utakmici i za to vreme je beležio 7,8 poena i 4,2 skoka. Sudeći po partijama tokom letnje lige, sasvim su racionalna očekivanja da bek Lejkersa poboljša statističke parametre u odnosu na ruki sezonu. Pitanje minutaže je naravno, još uvek otvoreno i ono zavisi od Voltonove taktičke koncepcije, ali minimalne su šanse da nakon blistavog leta ovaj momak bude zanemaren.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime