Na današnji dan Majkl Džordan je igrao protiv Crvene zvezde!

Verovatno se već sve zna o Majklu Džordanu. Mnogi ga smatraju za najboljeg košarkaša svih vremena, osvojio je šest titula u NBA ligi, 6 puta je bio MVP finala, 5 puta MVP regularnog dela sezone , 14 puta je igrao na Ol-Star meču…

Ali mnogi ne znaju da je pre tačno 34 godine “Njegovo leteće visočanstvo” igralo protiv Crvene zvezde! 24. oktobra 1983. godine on je kao član Severne Karoline učestvovao na turniru u Solunu.

KLADI SE NA CRVENU ZVEZDU U EVROLIGI!

U meču sa Crvenom zvezdom američki tim je tek posle dva produžetka pobedio i to rezultatom 105:104. Tada je Džordan postigao 32 poena, a za Crvenu Zvezdu su igrali Karadžić, Radović, Janković, Bogosavljev. Žižić, Avdija… A mnogo godina kasnije Stevan Karadžić je od Severne Karoline dobio priznanje za taj meč.

Kada sam mnogo godina kasnije kao trener na usavršavanjuu gostovao na Severnoj Karolini dobio sam knjigu sqa posvetom u kojoj stoji “Igraču, koji je za malo pobedio velikog Majkla””, rekao je kasniji trener Crvene zvezde Stevan Karadžić.

MAJKL DŽORDAN JE SADA VLASNIK ŠARLOTA! KOLIKO MOGU HORNETSI?

Tada je trener crveno-belih bio Ranko Žeravica, a njegov pomoćnik je bio Božidar Maljković.

Imao sam priliku da vidim širom sveta mnoge košarkaške talente, ali je Džordan zaista košarkaš svemirske klase“, rekao je tada Žeravica.

Poznata je i slika mladog Džordana koji pozira sa kišobranom u svojoj sobi, a na zidu mu stoji zastavica Crvene zvezde, pa eto objašnjenja kako se ona tu našla.