Mundijal u Hadersfildu: Trio do Rusije za 13 sati

Mundijalska fešta u Hadersfildu! Debitant Premijer lige će narednog leta imati nekolicinu igrača na Svetskom prvenstvu, a samo za nešto više od pola dana mesto u Rusiji obezbedila su trojica igrača Hadersfilda. 

Bio je ovo vrlo uzbudljiv dan za navijače premijerligaša. Utakmica u Dablinu, odigrana u utorak uveče, donela je plasman Danskoj na njihovo šesto svetsko prvenstvo. Danci su slavili sa ubedljivih 5:1 protiv domaće Republike Irske, a u slavljeničkom timu bili su Jonas Losl i Matijas Jorgensen. 

U Hadersfildu su tako tokom večeri bili zauzeti čestitanjem svojim fudbalerima na ovom velikom uspehu. Međutim, nije mnogo prošlo pa je razloga za slavlje bilo još jednom. Australija je u sredu ujutru po evropskom vremenu slavila sa 3:1 protiv Hondurasa i time obezbedila četvrti uzastopni plasman na Svetsko prvenstvo. 

Za „Sokerose“ je igrao Aron Moj, jedan od glavnih igrača Hadersfilda, pa će se tako u Rusiji naći prava mala kolonija Terijera. 

Inače, od preostalih igrača Hadersfilda, Loran Depotr bi mogao da se nađe na Mundijalu kao deo reprezentacije Belgije. Ovaj napadač je bio deo belgijske selekcije za novembarske prijateljske mečeve i očigledno je bar u nekom vidu u planu selektora Roberta Martineza. 

Nije loše za tim koji je tek letos stigao u najviši rang engleskog fudbala po prvi put posle 45 godina