Iako je imao veliku želju, osmostruki svetski šampion u Moto GP, Mark Markes, ipak neće moći da vozi na Velikoj nagradi Andaluzije, ali ističe da je vrednost titule za druge vozače ostala ista.

Vozač Repsol Honde je prošle nedelje doživeo prelom nadlaktice, dva dana kasnije je operisan, a u četvrtak je dobio zeleno svetlo da se ovog vikenda nađe na stazi „Anhel Nijeto“.

Sada sledi veliko “ali”. Markes je propustio prve treninge, vozio je u subotu, a u kvalifikacijama se povukao u boksu posle samo jednog kruga.

To je bila potvrda da trku ipak neće voziti, a sam vozač istakao je da je bio potpuno iskren prema sebi i svom timu kada je doneo tu odluku.

-Ono što sam uradio tokom cele nedelje jeste da pratim svoj instinkt, da razumem svoje telo i budem iskren. To sam i uradio. U ponedeljak bih rekao da je nemoguće da vozim, ali posle operacije sam bio dobro, mogao sam da uradim nekoliko skleklova, da obučem kombinezon i sednem na motor – počeo je Markes.

-Razgovarao sam sa timom, oni su mislili drugačije, hteli su da me sačuvaju, ali smo se dogovorili da pokušam i budem iskren.

Iako se u početku dobro osećao, ipak neće biti u stanju da vozi.

-Ruka mi je otekla, gubio sam snagu u krivinama u kojima to nisam očekivao, vratio sam se u boks, rekao sam timu šta se dešava i poručio da ako bude isto u prvom delu kvalifikacija ili slično odustaću. Nisam to očekivao to jer ako sam došao ovde, to je da bih vozio, ali hvala Hondi i doktorima jer su mi dali priliku da ispoštujem sebe i svoje telo. Mirno ću spavati noćas, pokušao sam, ali nisam uspeo.

Pošto će propustiti nedeljnu trku, naredna prilika za Markesa da se nađe na stazi je Brno.

-Glavni cilj mi je ruka, da se oporavim što pre i pokušam da vozim. Znam da u Brnu neću biti na 100 odsto, a na ’Red Bul ringu’ ko zna. Drugi cilj je titula, i dalje ima mnogo trka, ovo je trkanje i svašta može da se desi. Tu sam jer ne odustajem i nikad neću ako imam šansu.

Poslednjih dana mnogo buke je podigla izjava tim menadžera Honde Alberta Puđa, koji je rekao da će titula manje vredeti bez Markesa na stazi, ali aktuelni šampion nije saglasan sa tom konstatacijom.

-Ako ste šampion to znači da ste uradili nešto bolje od ostalih, tako da je vrednost ista. Ako sam ja jedan od kandidata za titule, uvek volite da svi budu na stazi, da se borite sa njima i osvojite je, ali ako se neko povredi, nije vaša krivica i vrednost je ista – poručio je Markes.

Velika nagrada Andaluzije u kraljevskoj klasi vozi se u nedelju od 14 časova.

KVARTARARU PONOVO POL POZICIJA, Bez Markesa u Andaluziji

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Fudbalski kviz CLASSIC | EP 04 – Testiraj znanje! Pogodi fudbalera po klubovima u kojima je igrao

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime