Petostruki svetski šampion u Moto GP Horhe Lorecno demantovao je priče da bi sledeće godine mogao da vozi za Dukati.

On je dodao da se nada da bi mogao da osvoji još jednu titulu ukoliko bi imao dobar motor.

Napomenimo da se Španac prošle sezone povukao iz Moto GP šampionata posle serije povreda, ali i loših rezultata na Repsol Hondi.

Lorenco je svoje najbolje rezultate ostvario dok je vozio za Jamahu. U tom periodu je za devet sezona osvojio tri titule, a potom je prešao u Dukati. Tu se nije najbolje snašao, pa je prešao u Hondu.

Jedan od najboljih vozača motora se tokom zime vratio u Jamahu, kao test vozač, i dobio je specijalnu pozivnicu za Veliku nagradu Katalonije pre nešto što je pandemija koronavirusa odložila start sezone.

Lorenco demantovao navode o prelasku u Dukati (FOTO: Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Lorenco se dovodio u vezu sa Petronah Jamahom. Potom su se pojavile glasine da bi mogao da se vrati u Dukati zbog zastoja u pregovorima između tima i Andree Dovicioza. Ipak, Španac je sve negirao.

To nije istina. Istina je da imam veoma dobar odnos sa Điđijem Dal’Injom, još otkako smo pobeđivali zajedno na Derbiju u klasi do 125 kubika, osvojili smo potom dve titule u 250 kubika, i verujemo jedan u drugoga. Imamo ljudski odnos, pozvao me je za rođendan, razgovarali smo o životu i porodici, ni o čemu više, ničemu profesionalnom – rekao je Lorenco za zvanični sajt šampionata.

On je istakao da uprkos povlačenju i dalje nije siguran da je to kraj.

U ovom trenutku izuzetno uživam u onome što nisam mogao da radim kada sam bio profesionalni vozač, ali ne mogu da kažem da mi ne nedostaje osećaj posle pobede i proslave sa timom. Zato sam rekao da ukoliko se pojavi prilika, ako stigne poziv da se borim za titulu, saslušaću i analizirati, jer je ono što me tera da ustanem ujutru i čini me motivisan jesu pobede – naveo je Španac i dodao:

I dalje verujem da sam sa 33 godine i dalje sposoban, sa pravim oruđem, da osvojim titulu. Za sada taj poziv nije stigao, pa ne mogu da procenim situaciju u ovom trenutku. Za mene postoje samo dve mogućnosti za to pravo oruđe – Jamaha, koja je manje ili više odredila svoje vozače za 2021. i Dukati. Nema više prilika – zaključio je Lorenco.

Ovogodišnji Moto GP šampionat startuje Velikom nagradom Španije 19. jula.

ŠUMAHEROV SIN: Koristio sam razna imena da ne bih bio tatin sin

OBAVEZNO POGLEDATI: MERIDIAN PRIKUPIO 2 MILIONA ZA MALU SOFIJU

10 KOMENTARA

  1. Drago mi je iskreno ne bih voleo tamo da ga vidim da vozi za njih posle svega , koliko su ga kritikovali prošle sezone da ne valja

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime