Momci, ovo je za ispadanje iz bilo koje lige! (VIDEO)

Sanderlend je do ove sezone bio član Premijer lige. Uvek na granici opstanka ali uvek srećan na kraju sezone. Milvol je pre nekoliko godina imao iste ambicije, da postane član najbolje engleske lige.

Sanderlend je do ove sezone bio član Premijer lige. Uvek na granici opstanka ali uvek srećan na kraju sezone. Milvol je pre nekoliko godina imao iste ambicije, da postane član najbolje engleske lige. Sada se Sanderlend i Milvol bore za opstanak u Čempionšipu.

Sanderlend zauzima poslednje mesto na tabeli sa samo 11 osvojenih bodova, a o njihovom neuspešnom nizu od 20 mečeva na domaćem terenu smo već pisali. Milvol je malo bolji, imaju sedam bodova više i trenutno na 18. poziciji.

Pogledaj šta sve možeš da igraš na Engleze danas!

Ova dva tima su odmerila snage na Sanderlendovom stadionu u 17. kolu Čempionšipa a rezultat meča je bio 2:2. Taj rezultat nije obradovao nijednu od ekipa a način na koji se do njega stiglo je veoma bizaran. Naime, za sva četiri gola na ovom meču su krivci golmani. Da je neko malo pribraniji stao među stative, verovatno ne bismo ni videli golove na ovoj utakmici.

Golman Sanderlenda je tridesetogodišnji Robin Rujter, Holanđanin koji je ovog leta stigao iz Utrehta. Sakupio je preko 100 nastupa u Erediviziji pa čude ovakve njegove intervencije. Golman u tim godinama mora da unosi sigurnost umesto što pogreši kod oba gola protivničkog tima i to dok se njegova ekipa nalazi na začelju tabele.

Poslednja utakmica u ovom kolu, Lids ili Midlzbro?

Njegov kolega iz Milvola je šest godina mlađi Džordan Arčer. On je prošao kroz omladinsku školu Totenhema, branio je za Vjkomb i Nortempton a ovo mu je treća sezona kako je standardan na gol liniji Milvola. Već pet godina je standardan u svojim timovima pa ni njemu ne bi smelo da se desi da pravi ovakve greške.

A golovi su stvarno komični. I nakon njih i nakon ovakvog rezultata, ljudi u oba kluba će morati dobro da razmisle ko će u nastavku sezone biti prvi izbor na poziciji golmana.