Nova sezona donela je novine i u Meridianu, pa vas tako na Meridian Youtube kanalu čeka nova emisija “Moj ugao”.

Fizioterapeut i kum u jednom – Miljan Amanović, u novoj emisiji Meridiana “Moj ugao”, zajedno sa Milanom Boškovićem, prisetio se mnogih momenata iz života Novaka Đokovića, ali i svog i svoje više nego uspešne karijere.

Miljan Amanović jedan je od najzaslužnijih ljudi “iz senke”, koji je umnogome doprineo uspehu koji srpski teniser Novak Đoković niže godinama unazad.

Mnogi ga doživljavaju kao najveću podršku, a mnoge obraduju njegove, sada već čuvene, reakcije u boksu tokom meča, koje često nagoveste i veliki Novakov preokret.

MOJ UGAO: “Kroz Novakov san živimo i naše snove!”
Miljanović je na gotovo svakom turniru uz Novaka Đokovića (FOTO: Getty Images)

Kako izgleda bliska saradnja sa najboljim na svetu i da li to podrazumeva odricanje sopstvenog života?

-Ja sam posvetio ovaj deo svog života njemu i njegovom životu, jer svi mi živimo njegov život i njegov san, a istovremeno i svoj život i san. Tako da, sa jedne strane su se naši snovi ukrstili i ispreplitali tako da zajedno rastemo, on sa nama i mi svi sa njim.

Ono što je mnoge zanimalo jeste kako je došlo do saradnje, ali i samog rada u svetu sporta. Posle Knina, Miljan se sa 16 godina preselio u Beograd, a koju godinu kasnije usledio je jedan telefonski poziv, koji mu je praktično promenio život.

“Ćao, hoćeš da radiš u Zvezdi?” je bilo pitanje koje je sve preokrenulo. Kako je iz Knina, ljubav prema Zvezdi se prosto podrazumevala.

-Krećem sa košarkaškim klubom, prvim timom Zvezde. Bio sam do 2001. godine tamo, ostao sam u sportu, a onda se 20007. godine desio Novak, jer je tada Nenad Zimonjić dolazio u klub u kom sam radio. Provodili smo neko vreme zajedno i izrodilo se lepo prijateljstvo.

Nakon Zimonjića, usledila je neverovatna priča sa Novakom Đokovićem. Rekli bismo čak i filmska.

Možda je ova tema ostala u senci, ali pojavila se nova – diskvalifikacija sa US Opena.

MOJ UGAO: “Kroz Novakov san živimo i naše snove!”
Velika podrška (FOTO: Getty Images)

-Po pravilima je tako, mislim da nije imao nijednu olakšavajuću okolnost. Ne znam šta piše u toj knjizi, ali pet minuta pre toga je imao loptu koju je “ošamario”, da je tada dobio upozorenje, možda ne bi uradio onaj naredni potez.

Teorije zavere? Mnogo ih je kada je u pitanju Novak Đoković.

-Stvari spolja izgledaju tako u pojedinim situacijama zaista. A sve što radi je u korist tenisa, apsolutno sve radi ispravno, on je fer-plej igrač. Osporavan je Adria Tour. Možda nema tretman koji bi trebalo da ima i koji zaslužuje. Ne mogu sada da prolazim kroz sve situacije koje su se dešavale, ali mislim da nema tretman koji treba da ima.

Adria Tour – još jedan udarac za Novaka, ali i njegov tim. Čini se da se posledice osećaju i dalje, ali ono što je najbitnije jeste da su se svi oporavili.

-Veliki šok za sve nas u Zadru tada. Spremali smo se da idemo na finalni meč i stigla nam je poruka koja je izazvala šok. Prva misao nam je bila – ako je on pozitivan, onda smo svi. I u Beogradu su svi testirani i bili negativni, to zapravo i jeste bio jedan od glavnih uslova da se dođe. U tom trenutku jedina moguća stvar je bila karantin. Imali smo izolaciju 14 dana, bez kontakta sa ljudima, ograničeno kretanje, dostavljanje hrane, testirani smo tri puta i to je to. Bio je to veliki korak unazad.

MOJ UGAO: “Kroz Novakov san živimo i naše snove!”
(FOTO: Srdjan Stevanovic/starsportphoto.com ©

Ako se vratimo još malo unazad, Amanović se prisetio i najtežeg Novakovog meča koji je gledao. Možda malo iznenađujuće, ali izabrao je Vimbldon prošle godine, nije mu ravan ni meč protiv Federera u pet setova. Pa ni šest sati u Australiji.

-Meč u Australiji je fizički zahtevan za gledanje, ali mislim da mi je ovaj Vimbldon najteži bio. Možda i najslađi, ajde da tako kažem. Biti na Federerovoj omiljenoj podlozi – travi, protiv miljenika publike, koja je bila raspoložena prema Novaku tako kako je bila… I u Njujorku se lomio meč, ali ne tako da imaš osam meč lopti. To je prosto glava Novaka Đokovića – zaključio je Amanović.

Ako ste pomislili da je to sve – nije. Miljan se dotakao brojnih drugih tema, kako je došlo do saradnje sa Novakom, zašto su prekidali saradnju na nekoliko meseci, kako će se Novak snaći na Rolan Garosu, da li ishrana utiče na rezultate najboljeg svetskog tenisera…

A, sve to možete čuti na kanalu Meridian sport u emsiiji “Moj ugao”.

10 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime