Piter Boš je ekipu Borusije iz Dortmunda uveo u očajan niz, prednost sa početka sezone je nestala i sada je tim u krizi. Peto mesto na tabeli, ispadanje iz Lige šampiona i samo jedna pobeda u poslednjih deset mečeva. Premalo, nedovoljno za ambicije kluba. Zato se za sedanje na klupu priprema Bernd Štork.

Jedinu pobedu tokom oktobra i novembra ekipa Borusije je zabeležila u kupu, protiv Magdeburga. Piter Boš je prošle sezone beležio odlične rezultate sa Ajaksom, doveo je mlad tim do finala Lige Evrope. Kako i Borusija ima mladu ekipu, spoj je bio logičan. Tako su razmišljali i čelnici kluba iz Dortmunda. Dali su posao Holanđaninu koji nije opravdao poverenje, za sada.

Šta će se desiti u narednom kolu Bundeslige?

Kako je klub u velikoj rezultatskoj krizi, počela su da se pojavljuju imena ljudi koji konkurišu za posao u Borusiji. U prvi plan je iskočio Bernd Štork, nekadašnji pomoćni trener u Partizanu. Kakva se priča krije iza njega?

Sećate se Jirgena Rebera, naravno. Njegov pomoćnik u Beogradu je bio upravo Štork. Navijači Partizana pamte tu sezonu, koju je na klupi započeo Vermezović. Partizan je tada završio drugi a Reber je nakon beogradske epizode otišao upravo u Borusiju. Danas je sportski direktor belgijskog Muskrona. A trener Borusije bi mogao da postane njegov nekadašnji saradnik.

Borusija u Leverkuzenu prekida crnu seriju!

Nakon odlaska iz Partizana on je radio kao pomoćnik Reberu u Borusiji ali i kao prvi trener u Almatiju. Bio je selektor Kazahstana a vodio je i mladi tim Olimpijakosa. Dosta šarenoliko iskustvo je krunisao sedenjem na klupi Mađarske, sa kojom je bio učesnik poslednjeg Evropskog prvenstva.

Štork je reprezentaciju Mađarske napustio tokom oktobra, nakon neuspešnog kvalifikacionog ciklusa za Svetsko prvenstvo u Rusiji. Sada je pred novim angažmanom a po reputaciji kakvu Borusija ima, ovo će biti ogromno iskušenje. Svakako, najzvučniji posao u trenerskog karijeri za bivšeg defanzivca crno-žutih.