ALEKSANDAR DŽOKER ILIĆ ZA MERIDIAN: Ponuda KSW-a nije bila dovoljno dobra!

aleksandar džoker ilić-ksw 60-nokaut
Džoker: Nacionalizmu nema mesta u sportu! (FOTO: KSW)

Jedna od najjačih evropskih organizacija za MMA sport, poljski KSW, nije produžio ugovor sa srpskim borcem Aleksandrom „Džokerom“ Ilićem, što je naišlo na brojne reakcije javnosti.

Bez obzira na sjajna izdanja protiv veoma teških i nezgodnih protivnika, Aleksandar Ilić nije uspeo da se dogovori oko nastavka saradnje sa MMA organizacijom KSW.

Baš iz tog razloga „Džoker“ je bio gost 14. epizode Meridianovog podkasta Sport fokus, u kojoj je objasnio celokupnu situaciju, kao i to kakvi su mu planovi za budućnost.

Došlo je do „razlaza“ sa KSW-om, koji su sledeći koraci?

Nije došlo do produženja saradnje sa KSW-om, ali ja uvek imam plan B. Još uvek ne mogu da otkrijem za koju organizaciju sam potpisao, ali verujem da će uskoro biti prilike za to – počeo je Aleksandar „Džoker“ Ilić razgovor za Meridian sport!

Jedan od najboljih srpskih MMA boraca je u KSW-u ostavio fenomenalan utisak, ali to nije bilo dovoljno da se Poljaci maksimalno potrude da ga zadrže. Šta se zapravo dogodilo?

– Iskreno sam očekivao da ću produžiti ugovor sa KSW-om. Prvenstveno što mi se svideo ceo ambijent koji vlada u Poljskoj, video sam sebe na duđe staze u toj organizaciji. Međutim nismo našli „zajednički jezik“, verovatno to nije samo njihova krivica, možda smo mi tražili previše, ali to je rezlog zbog kog nije došlo do produžetka saradnje.

Koja je ključna stvar oko koje se niste dogovorili?

– Oni su poslali dobar ugovor, ali su insistirali na revanšu sa Damjanom Janikovskim. To nisu bile pare koje bi mogle da zadovolje moje apetite. Nemam ništa od revanša sa njim, osim finansijskih motiva koji ne bi bili ispoštovani. Jako je važno da poštuješ sebe ako želiš da napreduješ, zato nisam pristao – naglasio je Aleksandar „Džoker“ Ilić.

Podsećanja radi, Aleksandar „Džoker“ Ilić je sjajnim nokautom pobedio u prvom meču protiv ultra favorizovanog Damijana Janikovskog. Kako je izgledao prvi nastup u KSW?

– Na sve sam bio spreman. Ono što razlikuje šampione od ostalih jeste stabilna glava. Bio sam svestan da ćemo imati loš tretman, počevši od put pa sve do same borbe. To su namerno radili u nameri da mi sve više otežaju. Ali sam bio potpuno fokusiran da pokažem svoj maksimum i da ga pobedim, što se na kraju i desilo i to atraktivnim nokautom. Nakon toga krenuo je veliki uspon.

Nakon pobede nad velikom nadom KSW, Ilić je izgubio dva meča, ali je za oba dobio bonus večeri. Potom je usledila rutinska pobeda nakon koje se očekivalo da će srpski borac biti adekvatno finansijski nagrađen. Međutim do toga nije došlo.

– Protiv Materle nisam objektivno imao vremena da se spremim, dok sam sa Kesikom pogrešio u skidanu kilograma telo mi je blokiralo i nije bilo realno da dobijem u tom trenutku. Ali sam iz tri meča pokupio tri bonusa i ostavio neverovatan utisak koji voli publika. Bez obzira na pobedu u poslednjem meču, mislim da sam ostao nedorečen u KSW-u, ali šta je tu je.

MMA sport je sve popularniji u Srbiji, kako je bilo biti MMA borac pre 11 godina?

Bilo je jezivo, ja sam počeo 2010. godine. Imao si priliku da vidiš neke velike borce poput Fedora i Mirka, ali nismo imali objektivne uslove počevši od znanja trenera. Bilo je mnogo toga na amerskom nivou. Učili smo u hodu, i mislim da današnji momci imaju za klasu bolje uslove – dodao je Aleksandar „Džoker“ Ilić.

Kakav je uticaj najpopularnijih MMA boraca na ljude koje žele da počnu sa treningom?

– Mnogo ljudi mi je poslalo poruke da je zbog mene krenulo da trenira, i mislim da je mnogo dece krenulo u salu zbog nas. Često dobijamo pitanja na društvenim mrežama o tome kako, kada i gde treba da počnu sa treningom…

Najveća satisfakcija za celu karijeru?

– Mislim da ne postoji sportista koji se nije zapitao da li radi dobar posao i da li je vreme da prekine. Isto to se i meni dešavalo, ali uvek kada sam imao velikih problema podrška porodice i fanova mi je bila od velikog značaja. To se moglo videti koliku podršku imam kada se saznalo da neću ostati u KSW-u. Kada to vidim znam da radim posao kako treba – zaključio je Aleksandar „Džoker“ Ilić.

KRAJ SARADNJE, ALI I POČETAK NOVOG POGLAVLJA: Džoker više nije član KSW!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Ilija Stolica – Problem je što srpski fudbal želi instant rezultat! | Sport Fokus Meridian EP13

 
 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime