Mladost, talenat i golovi – na to računa Santos u Kopa Libertadores

U nedavnom napisu o favoritima u Kopa Libertadores uvrstili smo i Santos među potencijalne osvajače i napomenuli da se među glavnim fudbalerima ovog tima nalaze dvojica mladih napadača – Gabrijel Barbosa (21) poznatiji kao Gabigol i Artur Gomez (19) na koga su već obratili pažnju poznatiji evropski klubovi.

Međutim, da Santos ima još mlađe fudbalere koji su spremni za veliku scenu videlo se pre nekoliko dana na utakmici sa urugvajskim Nasionalom. Naime, sedamnaestogodišnji Rodrigo Goeš je golom u drugom delu igre postao najmlađi strelac u istoriji ovog takmičenja! Sa tog mesta je smenio Dijega, nekadašnjeg igrača Porta, Verdera i Juventusa koji je da kuriozitet bude veći, taj status imao od 2003. godine, a stekao ga je igrajući za Santos!

Kopa Libertadores: Top 7 favorita za trofej

Rodrigo ima 17 godina i dva meseca, devet manje nego što je imao Dijego u jednom od svojih prvih trenutaka slave. Mladi fudbaler ima ulogu ofanzivnog fudbalera sredine terena i već ga upoređuju sa prethodnom velikom zvezdom ekipe iz Sao Paula Nejmarom. Nekoliko godina se nalazi pod okriljem kompanije Najk, a prošlog leta se za njega veoma interesovao Liverpul.

Santos će sačekati pravu ponudu za talentovanog Rodriga

Da Santos vrlo dobro zna šta ima, kao i da čeka ponudu još većeg kluba pokazala je cena kojom su odbili Crvene – 44 miliona funti!

Iako je Kopa Libertadores najjače klupsko takmičenje u Južnoj Americi, nema sumnje da će Rodrigo imati prostora za igru. Sa njim, Barbosom i Arturom, Santos ima najuzbudljiviju i najmlađu ofanzivnu liniju u takmičenju. Možda na kraju ne bude dovoljno za četvrti trofej u istoriji kluba, ali će njihov fudbal biti pun lepote koju donosi mladalačka energija.

Santos želi pobedu i tri boda u malom gradskom derbiju sa Botafogom

Zanimljivo je da Santos i pored činjenice da je beli dres nosio Pele, pa i Nejmar, nema golgetera među deset najboljih na listi večitih u Kopa Libertadores. U Top 10 se inače, nalazi samo jedan Brazilac, Luizao, koji je svojih 29 golova postigao krajem prošlog i početkom ovog veka igrajući za Vasko, Korintijans, Gremio i Sao Paulo.

Pele je doduše bio najefikasniji 1965. godine, a Nejmar 2012. Još samo dva strelca Santosa su postizali najviše golova u jednoj sezoni u takmičenju: Kutinjo (1962) i Oliveira (2002). Jedino su golovi Kutinja doveli Santos do trofeja, odnosno prve od tri titule u Kopa Libertadores.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime