Da li će Mitrović biti najbolji strelac u istoriji reprezentacije Srbije?

Mitrović Srbija
(Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images)

Reprezentacija Srbije pobedila je Kinu u prijateljskom meču 2:0. a Aleksandar Mitrović je postigao svoj 11. gol za “Orlove”.

U ovim kvalifikacijama Srbija je posle nekog vremena dobila napadača koji redovno postiže golove. Iako u Njukaslu skoro da i ne igra Aleksandar Mitrović je u 10 kvalifikacionih mečeva postigao šest golova.

KO OSVAJA SP? BRAZIL, ARGENTINA, NEMAČKA? A ZAŠTO NE SRBIJA? KVOTA JE SJAJNA!

To naravno nije bio Mitrovićev jedini doprinos ekipi, zato što je konstatno vodio borbu sa kompletnom odbranom protivničkih timova, vraćao se nazad i pomagao odbrani, te navlačio protivničke štopere na sebe i tako pravio prostor za svoje saigrače. No, sada su tema golovi.

PANTELIĆ JE PAO, REKORD NAJBOLJEG STRELCA REPREZENTACIJE JE BLIŽI NEGO IKAD

Ovim golom napadač Njukasla je prestigao Marka Pantelića na listi najboljih strelaca. Sada je popularni “Mitrogol” izjednačen sa kapitenom Branislavom Ivanovićem na trećem mestu liste najboljih strelaca reprezentacije Srbije od osamostaljenja 2006. godine.

Od tada je samo osam igrača postizalo dvocifren broj golova za nacionalni tim, a tom učinku je još blizu i Dušan Tadić sa 9 pogodaka.

Ispred Aleksandra Mitrovića su samo Milan Jovanović sa 12 golova u dresu Srbije i Nikola Žigić sa 16 pogodaka. Jovanovića bi mogao da sustigne već u utorak na meču sa Južnom Korejom.

mitrovic - buduci najbolji strelac reprezentacije srbije - mitrovic na listi najboljih strelaca reprezentacije
Aleksandar Mitrovic Srbija – Gruzija, Serbia – Georgia fudbal kvalifikacije 9.10.1017. Oktobar 9. 2017. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Ako se računa da ćemo do početka kvalifikacija odigrati minimum četiri, a možda i još šest prijateljskih mečeva – vrlo je moguće da će već do početka Svetskog prvenstva Aleksandar Mitrović postati najbolji strelac u istoriji Srbije.

NJUKASL IGRA VRLO BITAN MEČ! A PONUDA ZA OVAJ MEČ JE SJAJNA!

Ko god da bude selektor – među “Orlovima” nema boljeg napadača od Mitrogola, tako da formacija neće imati nikakvog uticaja na njegovo mesto u timu.

A ŠTA JE SA NAJBOLJIM STRELCIMA JUGOSLAVIJE?

Što se tiče najboljeg strelca reprezentacije kada se računa i period Jugoslavije to je Stjepan Bobek sa 38 golova u nacionalnom timu. Milan Galić je postigao jedan pogodak manje, a od igrača koji su igrali u nešto skorije vreme u prvih deset su samo Savo Milošević i Predrag Mijatović.

Na toj listi Aleksandar Mitrović je mnogo niže – trenutno deli 30. mesto sa još šest fudbalera. Ispred njega su četiri igrača sa jednim golom više, a onda slede Dragan Stojković, Dejan Stanković i predratni reprezentativac Aleksandar Živković sa po 15 golova.

Korpulentni napadač ima 23 godine i ispred njega je mnogo mečeva u nacionalnom timu – makar toliko da uđe u 10 najboljih strelaca u istoriji reprezentacije.

ŠTA ČEKAŠ? NA JEDAN TIKET SI OD ODLASKA U RUSIJU NA SVETSKO PRVENSTVO!

Zato je jako bitno da što pre ode iz Njukasla, jer je očigledno da ga Rafael Benitez neće pustiti da igra. Bitno je da u nogama ima utakmice i da tako stiče formu. U meču sa Kinom je mogao dati više golova, samo da je bio spremniji. On ima kvalitet da bude starter u bilo kojoj evropskoj ligi, a na Svetskom prvenstvu nam je preko potreban Aleksandar Mitrović u formi.

A ako bude igrao kao u ovim kvalifikacijama – ni Bobek nije nedostižan.