Miroslav Đukić: Stojketa čekamo posle finala Mundijala! Napred Španija!

Miroslav Đukić-spanija-trener-povratak-kartahena
Đukić bi mogao da se vrati u Španiju (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto)

Iskoristili smo period dok je Partizan još uvek u Beogradu da porazgovaramo sa trenerom tog tima. Miroslav Đukić nam je posvetio malo pažnje kako bismo razgovarali o Svetskom prvenstvu u Rusiji i njegovim razmišljanjima o tom turniru.

Naravno, nije bilo mnogo dileme. Odmah na početku razgovora, nekadašnji trener Valensije, Valjadolida, ali i bivši selektor reprezentacije Srbije, rekao nam je da će svim snagama navijati za Srbiju. Kako kaže, Orlovi bi mogli da prođu grupu, a posebnu pažnju posvetio je Vladimiru Stojkoviću.

ŠTA NIKOLA STOJILJKOVIĆ DONOSI CRVENOJ ZVEZDI?

Iskusni golman je otišao na svoje treće Svetsko prvenstvo, a Đukića smo pitali može li baš on da bude među najboljim golmanima turnira. Bilo je reči i o tome koliko je Stojković važan za Đukićev tim Partizana, ali i za samu reprezentaciju Srbije. Jasno je Đukić stavio do znanja i da će golman morati da dobije produženi odmor kada Orlovi završe učešće na Mundijalu.

Ipak, na pitanje kada bi voleo da to bude, bez imalo dileme, Đukić kaže – posle 15. jula. Naravno, tog datuma će se u Moskvi na stadionu ‚‚Lužnjiki” igrati finale Svetskog prvenstva, a i Đukić bi očigledno voleo da tamo vidi Vladimira Stojkovića.

MOŽE LI SRBIJA DA ŠOKIRA MOĆNI BRAZIL?

Govoreći o glavnim favoritima na turniru, Đukić je izabrao četiri tima. Za njega su to Brazil, Nemačka, Španija i Argentina, selekcije koje su do sada ukupno osvojile 12 od 20 Mundijala. Kao da je malo pokušao trener crno-belih da izbegne davanje direktnog odgovora, ali i mi smo insistirali.

Ipak, očekivano se Đukić opredelio za reprezentaciju Španije kao tim za koji će, posle Srbije, najviše navijati. To nije iznenađenje, imajući u vidu da je Đukić i kao fudbaler, a potom i kao trener, dugo godina boravio u toj zemlji sa Pirinejskog poluostrva.

Prethodne sedmice smo razgovarali i sa Leandreom Tavambom, fudbalerom Partizana, koji nam je takođe otkrio ko su njegovi favoriti na ovom Mundijalu. Taj razgovor možete da pogledate OVDE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime