Usled pandemije koronavirusa sport je u gotovo celom svetu stao. Nastavak sportskih dešavanja pod velikim je znakom pitanja.

Naravno, izuzetak nije ni Srbija.

Prema rečima Ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, čak i kada počnu sportske manifestacije, održavaće se bez publike barem do septembra.

– Slušajući savete eksperata, domaćih i SZO, stav je da se do kraja godine sportska takmičenja nastave bez prisustva publike. Okolnosti se menjaju iz dana u dan, ali ne možemo sa sigurnošću tvrditi da će to biti do kraja goldine. Ali sam siguran da će bar do septembra, odnosno da će kraj sezone 19/20 biti bez publike – rekao je između ostalog Udovičić za Tanjug.

Udovičić ističe da veliki problem predstavljaju regulative međunarodnih organizacija.

– Najveći problem su nam regulative međunarodnih organizacija. Svaka se opredeljuje za svoju, već imamo primere različitog postupanja i pokušavamo da nađemo rešenje. Dobra stvar je da prvi put neke stvari možemo da predvidimo ili vidimo iskustva drugih zemalja koje su ranije zahvaćene pandemijom – izjavio je nekadašnji vaterpolista Srbije.

SPORT POSLE PANDEMIJE? “Ništa neće biti kao pre!”

U ovakvim situacijama ne treba žuriti.

– Bitno je da sačekamo eksperte, najbezbedniji trenutak, da ne srljamo. Biće vremena za sve i da se ponovo na velikim takmičenjima čuje “Bože pravde – poručio je Ministar omladine i sporta.

On je istakao da je ponosan što nijedna plata nije smanjena, niti je uručen ijedan otkaz.

– Isplatili smo 25 odsto ukupnih sredstava. Savezi mogu neometano da rade i ispunjavaju sve obaveze koje su došle u prvom kvartalu – objasnio je Udovičić.

Podsećamo da su ove godine otkazane Olimpijske igre, najveći sportski događaj.

Zdravko Kuzmanović: Radomir Antić je bio veliki gospodin! Ako Zvezda pozove… Serija A je ludilo!

Ronaldo: Samo jedan moj saigrač imao bi mesta u reprezentaciji Brazila!

87 KOMENTARA

  1. Dobro to je nekako i bilo ocekivano. Treba postepeno vratiti sve u normalu.Verujem da je teze igrati bez publike i podrske, ali bolje je biti obazriv.

    • Mislim da je sad najvaznije da se spasu zivoti, a pojedini su ionako navikli da igraju bez publike pa im nece ni sad tesko pasti

  2. Podrzavam odluku…totalno je na mestu…zdravlje je najbitnije,i treba svesti rizike na minimim…bice prenosa,bitno da se igra 🙂

  3. Bravo Udovicicu, tako i treba. Prvenstveno misliti na zdravlje ljudi, igraca i ostalih. Timovima ce sigurno biti tesko da igraju bez podrske ali se nadamo svi da se to nece oduziti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime