Miloš Teodosić: Karta za dalje ili karta za nazad?

Mioš Teodosić
(Photo by Harry How/Getty Images)

Miloš Teodosić ulazi u svoju drugu sezonu u NBA i ono što je apsolutno najbitnije kada je on u pitanju je da ove sezone izbegne povrede.

U svojoj prvoj NBA sezoni Teo je na terenu prosečno provodio 25.2 minuta, ali je odigrao samo 45 mečeva zbog nekoliko povreda koje su mu “skratile” sezonu. na samo nekoliko dana do početka nove takmičarske godine on je opet povređen, sreća u pitanju je problem sa zadnjom ložom koji će se sanirati za nekoliko dana.

VEĆ SU IZAŠLE NBA KVOTE

Već smo ovde pisali o Los Anđeles Klipersima i specifičnoj situaciji u kojoj se nalaze. Što se tiče Bobana Marjanovića, teško da će srpski div dobiti značajniji broj minuta u narednoj sezoni, ali kada je u pitanju Miloš Teodosić situacija je drugačija.

ŠTA SE PROMENILO?

Ostin Rivers je otišao u Vašington Vizardse, a sa drafta je stigao 19-godišnji Kanađanin Šej Gildžes Aleksander. Patrik Beverli se oporavio od povrede i sada Dok Rivers na raspolaganju ima tri potpuno različita plejmejkera.

Mladi Gildžes-Aleksander ima jako duge ruke, fenomenalno se snalazi kada su pikovi u pitanju i može da brani plejeve, bekove, pa čak i neka krila. Ipak problem mu je neiskustvo jer je na Kentakiju odigrao samo jednu sezonu, a osim pika nije pokazao da može iz drugih pozicija da iskreira akciju.

ZAŠTO JE SVE MANJE KVALITETNIH AMERIKANACA U EVROPI?

Kanađanin nema preterano dobar šut, a uz to mu je tehnilka izbačaja prilično spora. Još uvek ima pitanja da li će u NBA igrati na poziciji 1 ili 2. Što se tiče Patrika Beverlija on je defanzivni specijalac, već je igrao sa Milošem i njih dvojica se odlično poznaju.

Nijedan od dvojice preostalih plejmejkera koje Dok Rivers ima na raspolaganju nije preterano kreativan i verovatno je to osnovni razlog što je Teodosić ušao u drugu godinu ugovora sa Klipersima. U ligi koja snižava petorke Beverli i Gildžes-Aleksander će biti jako korisni kada je u pitanju defanziva, ali bez Teodosića na terenu Dok Rivers neće imati lidera na terenu.

KOJA JE MILOŠEVA ULOGA?

U svakom timu koji se sprema za ribilding potrebni su veterani koji bi mogli da budu primer mlađima. Osim Teodosića tu su Ejveri Bredli i Lu Vilijams na bekosvskim pozicijama.

U situaciji u kojoj je Dok Rivers najavio niže petorke, čak i sa Galinarijem na poziciji pet ne bi bilo čudno videti Teodosića na poziciji 1 kao organizatora, Lua Vilijamsa kao šutera u uglu na dvojci, Ejverija Bredlija kao krilo sa Tobajasom Herisom i Galinarijem kao visokim igračima.

Teodosić će ove sezone igrati za kartu za ostanak u NBA. Minute će dobiti jer je NBA liga ekstrema. Liga u kojoj opstaju ili najbolji ili oni koji jednu stvar rade vrhusnki. Nepredvidljiv pasovi, sjajno korišćenje pika, neverovatno hladna glava kada se lomi utakmica – sve to je kod Teodosića na NBA nivou.

EVROKUP – VERUJEŠ U ZVEZDU I PARTIZAN? STAVI IH NA TIKET!

Sam Teodosić je u više navrata naglasio da je sada mnogo spremniji za NBA i mnogo odmorniji pred ovu sezonu. Radio je i na svom telu, a i prilagođavanje novoj sredini je prošlo. Očekujemo sličnu minutažu kao i prošle sezone, ali ako odigra dobru godinu teško da će ostati u Klipersima.

Malo ko može pretpostaviti šta je plan u LA-u. Da li će se posle “čišćenja” seleri kepa u narednoj sezoni juriti neki slobodni agenti ili se ide u “tankovanje” i pravljenje potpuno novog tima?

Koji god da je plan u pitanju – ove sezone ćemo viđati više Miloševe magije na NBA terenima, a karta za povratak u Evropi verovatno neće biti opcija. Nakon ove sezone mnogi timovi će želeti da baš na njihovom terenu Miloš deli ovakve pasove.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime