Milinko Pantić: Zainteresovan sam samo za Partizan

Milinko Pantić
Milinko Pantić o povratku u Partizan Foto: GuliverImage.com

Čuveni fudbaler Partizana Milinko Pantić, legenda je postao u Atletiko Madridu, kada je 1995. godine stigao na zahtev Radomira Antića.

U međuvremenu, Pantić je krenuo da se bavi trenerskim poslom, ali je poslednji angažman imao 2016. Sada priželjuje poziv crno-belih.

U intervjuu za španski As, pričao je kako je tekao dolazak iz Panioniosa, kao anonimus.

-Bez tog skoro. Pre nekoliko dana mi je prijatelj poslao isečke iz španskih novina tih dana, u kojima je pisao da je Atletiko pitao koliko košta Padić iz Panioniosa. Moje prezime niko u Španiji nije znao. I onda sam došao i osvojili smo duplu krunu. To je sudbina. Uvek kažem da mi fudbal mnogo toga duguje. Nisam ostvario ni 30 odsto mogućnosti. Kao trener ni 10 odsto. Fudbal mi mnogo duguje. To je spektakularan dug. I ovo nije ni preterivanje, ni arogancija-, smatra Pantić.

U dresu crno-belih proveo je šest sezona, 1991. je prešao u Olimpiju, pa potom u Panionios.

-Iz zemlje sam otišao 1991, pre 30 godina. Ja sam stranac u Španiji, Srbiji, svuda. Čak više nego ovde. Bilo je kontakata, ali sam zainteresovan samo za Partizan, moju najveću ljubav posle supruge i ćerki. Bilo je nekih poziva iz Grčke, ali bez konkretne ponude. Imam prednost što govorim grčki. Govorim i španski, ruski, slovenske jezike, malo engleskog i francuskog-

U trenerskoj karijeri predvodio je drugi tim Atletika, Baku iz Azerbejdžana, a Dalijan mu je bio poslednji angažman.

-Po ceo dan gledam utakmice. Nedostaje mi posao, da budem na terenu, sa igračima, loptom. Sebe smatram psihički snažnom osobom, ali me hvataju momenti očaja. Kada vidim da sam nešto pogrešio, obučem šuškavac, odem da istrčim 10-12 kilometara i tako sklonim loše misli. Ali, nije lako. Razumem da imamo previše trenera i sada voditi ekipu je kao da dobiješ na lutriji. Imam i dalje veliko samopouzdanje, jer znam šta imam u sebi i niko ne može da mi oduzme tu iluziju-, istakao je Milinko Pantić.

Sveta Marković: Ne znam da li postoji mogućnost da me Partizan otkupi

OBAVEZNO POGLEDAJTE: NAPREDAK vs CRVENA ZVEZDA | Meridian PES Predictor #47 | @Beki

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime