NOVA MEDALJA: Sebić osvojio bronzu na Olimpijskim igrama!

milenko sebić-olimpijske igre
Sebić je osvojio bronzu! (FOTO: Guliver Images)

Srpski strelac Milenko Sebić osvojio je bronzanu medalju u disciplini 50 metara puška trostav na Olimpijskim igrama u Tokiju!

To je ukupno peta medalja za Srbiju u Tokiju, a druga u streljaštvu, posle srebra Damira Mikeca. U tekvondou je zlatna bila Milica Mandić, a bronzana Tijana Bogdanović, dok su i basketaši uzeli bronzu.

Posle prve serije u klečećem položaju, Sebić je bio drugi sa 51,9 krugova. Posle druge je bio treći sa 102,8 krugova, a četvrti takmičar imao 102,1.

Usledila je nešto slabija treća serija, pa je Sebić posle klečećeg stava delio peto mesto sa Norvežaninom Hegom (153,1 krug). Ispred su bili Kamenskij (154), Kuliš (154,7), Ščerbatsevič (155,5) i Džang (155,6).

Posle treće serije u stojećem položaju, ispali su Kuliš i Ščerbatsevič, a Sebić je zadržao treću poziciji jer je i Norvežanin nešto lošije pucao.

Sebić je pucao ukupno 448,2 kruga i do medalje došao posle direktnog duela sa Norvežaninom Jonom Hermanom Hegom, koji je pucao 438 krugova.

Olimpijsko zlato je otišlo mladom kineskom takmičaru Čanghong Žangu sa 466 krugova, dok je na mestu broj dva završio Rus Sergej Kamenski sa 464,2 kruga.

“DELFINI” SU SE NALJUTILI: Srbija deklasirala Crnu Goru, u četvrtinalu protiv svetskog šampiona!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP1

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime