Milan Živadinović: Igrači, uradite nešto za Srbiju!

Srbija je juče uveče dobila prodtivnike u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Meridian je žreb ispratio na jedan nesvakidašnji način, emisijom uživo u kojoj je gostovao Milan Živadinović.

Srbija je juče uveče dobila prodtivnike u grupnoj fazi Svetskog prvenstva. Meridian je žreb ispratio na jedan nesvakidašnji način, emisijom uživo u kojoj je gostovao Milan Živadinović. Popularni fudbalski trener je do tančina analizirao protivnike Srbije ali i pogodio grupu u kojoj će se reprezentacija naći još pre početka žreba. Po rečima fudbalskog barda, šanse za prolazak u nokaut fazu su velike!

Ispostavilo je da je četvrti šešir bio olakšavajuća okolnost za reprezentaciju Srbije. Kada je završeno sa rasporedom ekipa iz trećeg šešira, ostale su samo tri potencijalne opcije za nas. Svaka od njih je bila prihvatljiva, a još na samom početku ceremonije je Milan Živadinović najavio da bi nam ’’dobro legao’’ Brazil.

Da li će Nemci odbraniti titulu?

To je potvrđeno i kasnije. U našu grupu je iz drugog šešira stigla Švajcarska, verovatno najpovoljniji protivnik iz Evrope od timova koji su bili u opticaju. Grupu je kompletirala Kostarika, još jedna od ekipa koje ne odskaču kvalitetom i sa kojima se može igrati. Na prvi pogled, navijači Srbije imaju razloga da budu optimisti.

Već na samom početku razgovora sa našim gostom, dotakli smo se jedne veoma važne teme. Smena Slavoljuba Muslina sa selektorske funkcije podsetila je bivšeg trenera Crvene zvezde na njegov odlazak iz nacionalnog tima.

”Isto, potpuno isto se Muslinu desilo kao i meni. On je postao žrtva birokratije. A razočaran sam i ponašanjem Krstajića. Moji saradnici su tada podneli ostavke dok Krstajić sada ni ne zna kakve ga sve obaveze čekaju’’, izjavio je popularni Živa u uvodnom delu emisije.

Kvota je 100 da će Srbija biti šampion!

Podsećamo vas, Milan Živadinović je bio selektor Jugoslavije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji i Belgiji. Otkaz na mestu selektora dobio je u uvodnoj fazi kvalifikacija iako je nacionalni tim startovao dobro.

Deo pre žreba je protekao u konstruktivnoj diskusiji. Paralelno sa izvlačenjem kuglica iz Moskve, Milan Živadinović je odgovarao i na pitanja gledalaca. Prativši žreb, kolega Đurmez i fudbalski trener koji je gostovao u prvoj emisiji ovakvog tipa konstatovali su da je dobro što su izbegnuti Španci, Argentinci i Nemci, ali nekadašnji selektor nije želeo za protivnika ni Ruse, domaćina turnira koji će imati veliku podršku!

Jedno od najzanimljivijih pitanja koja ste postavili u direktnom prenosu odnosilo se na sat koji Živa trenutno nosi na ruci. Poznat kao čovek od stila, kog retko možete videti bez košulje i kvalitetnog parfema, fudbalski trener odbraća mnogo pažnje i na sitnice poput sata.

Iznenađenje domaćina?

’’Dragi moji mladi prijatelji, nemojte da vas foliraju biznismeni. U Kini ovaj sat, a to je Patek Filip, kopija, košta 50 dolara. Inače, ovde košta 200 hiljada. Kontroverzni to nose i kažu da je original. Ovo je kopija, u Kini ih imate koliko hoćete.’’

Bilo je primetno oduševljenje u glasu kada je Srbija upala u grupu E, kod Brazilaca, Švajcaraca i Kostarikanaca. Naravno, kvalitet budućih protivnika je Milan Živadinović prokomentarisao na sebi svojstven način. Kako smo i očekivali, bio je veoma direktan.

’’Sa Brazilom možemo igrati ravnopravno i korektno. Imam iskustva protiv njih i znam da naši igrači imaju motiva protiv Brazila. Ako budu igrali najbolji, imamo šanse. Jesu Švajcarci ozbiljni ali daleko od toga da su oni nepobedivi. I Kostarika…Smatraću, ako ne budemo u prve da ih treba sve pohapsiti!’’

Da li si među putnicima za Rusiju?

Imao je iskusni trener i jednu poruku podrške, kako za reprezentativce tako i za sve trenere koji rade u sklopu reprezentacije. Očigledno optimističan zbog povoljnog žreba, bard se kao i svi mi, nada prolasku u nokaut fazu.

’’Na dobrom smo putu, Bog nam je pomogao. Ajde, uradimo nešto za narod, gospodo fudbaler i treneri! Da ovaj narod postoji, da se raduje, da opet postojimo na fudbalskoj sceni!’’

Tokom emisije je, kao što je i inače slučaj, bilo dovoljno vremena da se prisetimo i legendarne prijateljske utakmice protiv 100.000 Brazilaca, kraha reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2000. godine ali i srpskog mentaliteta. Mišljenje našeg gosta je da se Mladen Krstajić mora okružiti iskusnim saradnicima, ukoliko postane selektor, i da je veoma bitno uspostaviti disciplinu u kampusu. To znači tokom priprema za Svetsko prvenstvo igrači moraju biti podalje od izlazaka i poroka, što bi dovelo do uspeha koji priželjkujemo.

Panama debituje, zato je kvota 500!

Ukoliko emisiju niste ispratili uživo, ona vas čeka na našem jutjub kanalu. Pogledajte kako je to sve izgledalo, ko su srećni dobitnici putovanja u Rusiju u okviru nagradne igre Meridian vodi na Mundijal i nastavite da nas pratite jer vas uskoro očekuju nova iznenađenja.