SKANDAL NA OI: Uzeo Mikecu zlato, a sada ga optužuju da je terorista i hoće da mu oduzmu medalju!

damir mikec-skandal-iranac-olimpijske igre
Mikec je ponovo u centru pažnje (FOTO: Guliver Images)

Iz Tokija sa Olimpijskih igara novi šok i skandal, a tiče se čak i Damira Mikeca, na neki način.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zatražio je od aktivista da dokažu tvrdnje da je iranski reprezentativac u streljaštvu i osvajač zlatne olimpijske medalje u Tokiju član Iranske revolucionarne garde.

Organizacija pod nazivom “Ujedinjeni za Navida” pozvala je MOK da pokrene istragu i suspenduje zlatnu medalju koju je iranski strelac Džavad Forugi osvojio u disciplini 10 metara vazdušni pištolj.

Podsetimo, on je zlatnu medalju osvojio ispred srpskog strelca Damira Mikeca i kineskog takmičara Vei Panga. Tvrdi se da je Forugi služio u Siriji kao jedan od članova medicinara Iranske revolucionarne garde, prenosi “Koreatimes”.

Iz tog razloga, organizacija “Ujedinjeni za Navida” traži da se Iran izbaci iz svih međunarodnih takmičenja.

Ta organizacija nazvana je po rvaču Navidu Afkariju, koji je pogubljen prošle godine, nakon što je osuđen za ubistvo člana obezbeđenja na antivladinim protestima koji su se 2018. godine održali u Širazu.

A, tu nije kraj skandalima na Olimpijskim igrama.

Američki plivač Rajan Marfi sugerisao je da njegove trke na Olimpijskim igrama “verovatno nisu bile čiste”, nakon što ih je izgubio od ruskih plivača.

Marfi je osvojio srebrnu medalju u trci na 200 metara leđno, iza Rusa Jevgenija Rilova, a pre tri dana osvojio je bronzu na 100 metara leđno, iza Rilova i još jednog Rusa Kliementa Kolesnikova.

Međutim, na konferenciji za novinare sa osvajačima medalja, Marfi je rekao da “nije iznosio nikakve navode” i čestitao je Rilovu.

PROBLEM NA OLIMPIJSKIM IGRAMA: Koronavirus bukti u Japanu!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP15

 

9 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime