Mesut Ozil je, može se reći konačno, napustio Arsenal i stigao u Fenerbahče.

Kaže da je ostvario svoj san, a čini se i san mnogih navijača. I Fenerbhčeovih i Arsenalovih. Ono što je posebno zanimljivo jeste podatak sa portala “Flight radar”, putem kojeg se uživo mogu pratiti letovi aviona.

Navijači Fenerbahčea napravili su prvu dobrodošlicu Ozilu i to tako što je kompanija objavila da je njegov let privatnim avionom od Londona do Istanbula pratilo više od milion ljudi.

Najviše ih je u istom trenutku bilo na mreži oko 300.000. Nije tajna da Ozil od marta prošle godine nije odigrao nijedan zvanični meč za Arsenal, pa je odlazak bio nemonovan. Nije bio u planovima Mikela Artete, te je jasno zašto je napustio London.

Na Emirejtsu je proveo sedam i po godina, bio je i najplaćeniji igrač kluba sa 395.000 funti nedeljno, a pre toga je branio boje Real Madrida, Verder Bremena i Šalkea.

Sa selekcijom Nemačke osvojio je Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, pa i ne čudi što su navijači u Turskoj ovoliko oduševljeni.

A, da li će ovaj transfer biti i preporod ostaje da vidimo.

Fenerbahče i Ozil – ostvarenje sna za klub i igrača

OBAVEZNO POGLEDAJTE: KONTAKT OSOBA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #38

 
 

8 KOMENTARA

  1. Za Turke je ovo ogromno pojačanje , vole ga ljudi i sećaju se partija koje je pružao u najboljim danima ,bojim se da ćemo tako nešto u novom klubu tesko videti

  2. Šta je “milion navijača” za državu od 82 miliona a verovatnop je dobar procenat onih iz Engleske koji su ga ispratili da se uvere da je otišao. 😀

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime