Mesi nije Ronaldo, ili zbog čega Simeone ne može da pobedi Barselonu?

Atletiko Madrid ima cilj da se plasira u Ligu šampiona (Photo by Denis Doyle/Getty Images)

Dijego Simeone može da poručuje Lionel Mesi ne izaziva strah ni kod njega ni kod njegovih fudbalera koliko god želi, ali mu niko ne bi mogao zameriti i da javno zacvokoće zubima.

Temperamentni Argentinac je najzaslužniji za pravi preporod Jorgandžija poslednjih nekoliko godina. Otkako je krajem 2011. godine stigao u Madrid, Simeone je klub podigao na jedan viši nivo, kako igrački, tako i po poštovanju koje je ime ovog španskog velikana ponovo počelo da izaziva i kod domaćih i kod evropskih protivnika. Klupske vitrine su obogaćene i nekim trofejima, a samo je ,,treptaj oka” odvojio Atletiko i od krova Evrope.

Da li je postojala ambicija ili plan da se jednog dana nadmaše Real i Barselona, ne može se tvrditi sa sigurnošću, ali je očigledno da za tako nešto, moraju da se ispune još neki uslovi. U svakom slučaju Simeone je mnogo više uspeha imao protiv gradskog rivala nego protv Barselone. ,,Napast” zvana Kristijano Ronaldo je s vremena na vreme bila ukroćena, a posle prelaska Portugalca u Juventus, mislilo se da više ne postoji, sve do brutalnog otrežnjenja u Ligi šampiona.

Ronaldo protiv Simeonea – nastavak broj dvadeset šest!

Kao što smo rekli, Simeone je itekako uspevao da izađe na kraj sa Realom i u eri Ronalda, ali kada je u pitanju Lionel Mesi i Barselona, priča je sasvim drugačija. Argentinac je protiv svog zemljaka i Blaugrane u ,,debelom” minusu. Dok je protiv Belih ostvarivao pobede i odolevao i kada nije uspevao da ih nadigra, sa drugim akterom čuvenog španskog El Klasika, malo toga mu je polazilo za taktikom.

Mesi ne dopušta zemljaku da ga pobedi!

U tri od četiri takmičenja u kojima je vodio Atletiko protiv Barselone, Simeone i dalje ne zna za pobedu! Jedina dva trijumfa je ostvario u Ligi šampiona, dok u Primeri, kao i u Kupu Kralja i Superkupu, još čeka na prvi. Na četrnaest ligaških mečeva izgubio je devet puta uz pet remija; u Kupu Kralja je doživeo tri poraza; u Superkupu su oba susreta okončana bez pobednika, ali je Barselona bila bolja na osnovu gola u gostima.

Spavaš li mirno, Kristijano? Mesi na korak od het-trik rekorda!

Sunarodnik ga je torpedovao već u prvoj utakmici na kojoj je protiv Blaugrane sedeo na klupi Jorgandžija. Tada je krajem februara 2012. godine bilo 2:1 za Barselonu na Visente Kalderonu, a Mesi je pobedonosni gol postigao u 81. minutu. To je bio samo početak muka za Čoloa Simeonea, koga je zemljak često razočaravao. Naime, Mesi je u tom razdoblju postigao jedanaest golova na dvadeset utakmica. Zanimljivo je da nijednom nije zatresao mrežu Jorgandžija u Ligi šampiona i u dva susreta Superkupa. No, fudbaler Katalonaca je i pre Simeonea postizao pogotke u ovim utakmicama – ukupno dvadeset i osam, od čega pet u Kupu Kralja, a sve ostale u La Ligi.

Mesi inače nijednom nije isključen u duelima sa Atletikom, iako ih je odigrao čak 37 . Štaviše, samo je jedan derbi propustio zbog povrede, a na jednom, još u sezoni 2005/006, nije bio u sastavu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime