Mesi je na današnji dan dao prvi gol u Ligi šampiona! Evo svih njegovih rekorda u tom takmičenju!

(Photo by Tsutomu Takasu)

Lionel Mesi je 2. novembra 2005. godine postiao svoj prvi gol u Ligi šampiona, u meču sa Panatinaikosom. Već tada je bilo jasno da će biti veliki igrač, ali teško da je neko mogao da pretpostavi koliko će dominirati.

Od tada je Mesi uspeo da postigne 97 golova, zajedno sa tri gola koja je postigao ove sezone. Sasvim je sigurno da će do kraja sezone stići do trocifrenog broja golova. Sada je na drugom mestu najboljih strelaca u ovom takmičenju, a jedini bolji od njega je Kristijano Ronaldo.

Portugalac ima dve odigrane sezone više od Mesija i 14 golova postignutih više. Videćemo koliko će karijere obojice potrajati, ali će se još neko vreme njih dvojica juriti za prvo mesto na listi strelaca.

BARSA, REAL ILI NEKO DRUGI? POGLEDAJ KVOTE ZA OSVAJAČE LŠ!

Kada je u pitanju broj golova u jednoj sezoni opet je samo Kristijano bolji od Mesija. U sezoni 2011-12 Argentinac je postigao 14 golova, a taj rekord je dva puta obarao napadač Real Madrida sa 17 i 16 golova. Sa Ronaldom deli i rekord po broju het-trikova u LŠ – imaju ih po sedam.

U eri Lige šampiona Mesi je pored Luiza Adrijana jedini koji je postizao pet golova na meču. To se desilo u sezoni 2011-12 kada je dao pet pogodatak u pobedi nad Bajerom iz Leverkuzena 7-1 u osmini finala.

A LIGA EVROPE? IMAJU LI ZVEZDA I PARTIZAN ŠANSE?

No, nisu golovi njegova jedina specijalnost. on je i treći najbolji asistent LŠ sa 28 asistencija. Dve više ima Rajan Gigs na drugom mestu, a prvi je sa 35 dodavanja za gol – opet Kristijano Ronaldo.

Kada su nastupi u Ligi šampiona u pitanju tu je Lionel Mesi na desetom mestu, zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem deli tu poziciju. Ima 119 nastupa, Do kraja sezone bi mogao da se nađe na 6. mestu koje sada drži Klarens Sedorf sa 125 odigranih utakmica. Ubedljivo najviše mečeva ima Iker Kasiljas – 166.

Liga šampiona je definitivno takmičenje koje je Lionel Mesi obeležio. A s obzirom da pred sobom ima sigurno još 5-6 sezona u njoj – rekordi će nastaviti da padaju.