„Merci Arsène“: Venger napušta Arsenal posle 22 godine!

Venger
(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Zvanično je. Arsen Venger više neće biti trener Arsenala! Kada se okonča tekuća sezona, francuski stručnjak će napustiti Emirejts i klub u kojem je proveo više od dve decenije.

Završava se jedna era. Arsenal ostaje bez jednog od najvećih menadžera u svojoj istoriji, potvrdio je klub iz Londona.

,,Posle mnogo razmišljanja i diskutovanja sa klubom, osećam da je pravo vreme da napustim klub na kraju sezonu. Zahvalan sam što sam imao privilegiju da služim klubu tokom toliko mnogo sjajnih godina”, napisao je Venger u zvaničnom saopštenju.

PISALI SMO O ODLASKU VENGERA KAO REALNOJ OPCIJI PRE DVA I PO MESECA

,,Vodio sam ovaj klub sa integritetom i potpunom posvećenošću. Zamolio bih navijače da maksimalno ostanu uz tim do kraja sezone, kako bismo je završili najbolje moguće. Svima koji vole Arsenal, čuvajte vrednosti ovog kluba. Moju ljubav i podršku imaćete zauvek”, bile su reči osvajača tri Premijer lige sa Tobdžijama.

Arsenal se trenutno nalazi na šestom mestu Premijer lige i izvesno je da se kroz domaće prvenstvo neće plasirati u Ligu šampiona. Biće zanimljivo videti hoće li Venger posle ove objave ipak uspeti da sezonu završi evropskim trofejom.

ARSENAL OSVAJA LIGU EVROPE?

Tobdžije se nalaze u polufinalu Lige Evrope i narednog četvrtka ih očekuje prvi od dva susreta protiv Atletiko Madrida. Uspe li Arsenal da dođe do trofeja, ne samo da će se plasirati u Ligu šampiona, već će i čuveni Profesor dobiti savršen oproštaj.

Odlaskom Vengera automatski počinju i predviđanja i nagađanja ko će biti njegov naslednik. Užareno mesto sledećeg menadžera će sigurno okupiti neke značajne kandidate za tu poziciju, a Meridian vam je omogućio i klađenje na ime sledećeg menadžera. Ko nasleđuje Vengera?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime