Masovna tuča na brazilski način: Svima crveni karton!

Prve asocijacije na Brazil su plaže, premali kupaći kostimi, karneval u Riju ili ogromna statua Hrista Spasitelja. Tu negde, prvi vrhu liste, nalazi se i fudbal. Meč o kom je ovde reč igrali su Vitorija i Bahija a on nije završen. Razlog je tuča!

Poznato je da južnoamerikanci imaju jako čudne sisteme takmičenja. Svaka država ima drugačiji format, neke lige se igraju više puta u toku, neki timovi učestvuju u više različitih ligama. Gotovo niko ne funkcioniše na ovaj nama poznat način takmičenja.

Argentinci igraju ogromnu ligu u kojoj ima bezbroj timova, Kolumbijci recimo igraju dve lige u okviru jedne godine a Brazilci su posebna sorta. Oni pored klasičnog ligaškog takmičenja imaju i lige po saveznim državama.

Meč koji su odigrali Vitorija i Bahija je igrao u okviru šampionata Baiano. Nakon šest odigranih kola u tom takmičenju lider je Žuanzeirense sa 16 osvojenih bodova. Dva meča manje i šest bodova zaostatka ima Vitorija, koja ima velike ambicije.

Uvek ima mnogo fudbala u Brazilu!

Bahija se nalazi na petoj poziciji, sa osam osvojenih bodova iz pet mečeva. Sa utakmicom zaostatka, i oni imaju šansi za visok plasman. Sve bi po njih bilo mnogo povoljnije da su uspeli da savladaju Vitoriju. Ili da su bar uspeli da završe taj meč.

Utakmica je nakratko prekinuta u 59. minutu meča. Vitorija je povela golom Denilsona u 34. minutu meča i sa tim rezultatom se otišlo na odmor. Pet minuta nastavka je bilo dovoljno za izjednačenje. Dosuđen je penal za Bahiju, Vinisijus je bio precizan sa bele tačke.

Meč bi bio nastavljen bez ikakvih problema da stelcu izjednačujućeg gola nije palo na pamet da ga proslavi ispred pogrešnih navijača. Neprikladna gestikulacija izazvala je revolt kod golmana domaćeg tima. Prišao je i prekinuo proslavu gola, počela je masovna tuča!

Igrači sa klupe su utrčali. Vijanje po terenu i ogromna tuča. Njen epilog su bila pet crvenih kartona za gostujuće igrače i tri crvena kartona za domaće. Golman Vitorije, od kog je sve počelo, prošao je samo sa žutim kartonom. Trojica igrača gostujućeg tima dobili su crvene kartone sa klupe, iako nisu ulazili u igru.

Uzbuđenjima nije bio kraj, jer je fudbal nastavio da se igra. Nekoliko minuta kasnije domaći fudbaleri su dobili još dva crvena kartona pa je ekipa Vitorije u tim trenucima ostala sa šest igrača. Protivno pravilima pa je sudija bio prinuđen da prekine meč.

Pogledaj celokupnu fudbalsku ponudu!

Deset crvenih kartona, osam žutih a među dobitnicima su bila i oba golmana. Fudbal na ovakav način nije mogao da se igra a očekuje se da obe ekipe budu drastično kažnjenje. Treneri će uz to imati i mnogo muka pri sastavljanju ekipe za sledeće kolo.

Bahija ima lagan posao u narednom kolu protiv Atlantika. Vitorija će imati mnogo teži zadatak jer njima predstoji derbi protiv prvoplasirane ekipe Žuanzeirensea. Od sada će ceo svet mnogo pomnije pratiti dešavanja u ovoj ligi jer zna da bude uzbudljivo!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime