Marko Arnautović: Još uvek čuvam Murinjov sat!

Iako na terenu često liči na najbolje igrače na njegovoj poziciji, a fizičkim izgledom podseća na Zlatana Ibrahimovića, ’’glava’’ mu je u karijeri pravila mnogo problema.

Dugo već prati loš glas reprezentativca Austrije. Iako na terenu često liči na najbolje igrače na njegovoj poziciji, a fizičkim izgledom podseća na Zlatana Ibrahimovića, ’’glava’’ mu je u karijeri pravila mnogo problema. U ranijim sezonama ga je ludost koštala mnogih šansi ali sada deluje kao da se smirio.

U razgovoru sa britanskim novinarima otkrio je neke od delova saradnje sa Žoseom Murinjom. Njih dvojica su sarađivali u Interu, kada je Arnautović u Milanu nastupao kao pozajmljeni igrač Tventea. Tokom sezone je ubeležio samo tri nastupa u ligi a sledeće sezone je obukao dres Verdera.

I Mančester i Vest Hem igraju ovog vikenda!

Ipak, vremena provedenog u Italiji se seća i zbog jedne anegdote u kojoj je učestvovao i tadašnji trener. ’’Kada me je video, počeo je da se smeje i da mi aplaudira. Tamo su bili on i ceo stručni štab. Ali nije bio trening, mi smo taj dan trenirali popodne. Ja sam stigao ranije. Pet sati ranije. Rekao mi je da me voli, skinuo sat sa ruke i poklonio mi. Još uvek imam taj sat u kući!’’

Karijere su im nakon te sezone krenule drugačijim putevima ali se sada ponovo sreću, na terenima Premijer lige. Žoze Murinjo je od prethodne sezone trener Mančester Junajteda dok je Arnautović igrač Vest Hema. U prvom ovosezonskom meču tih timova Žozeova ekipa je slavila rezultatom 4:0.