MALJKOVIĆ PRAVO U METU: Ljuta sam kada one nisu TIM!

turska-srbija-maljkovic
Marina Maljković zadovoljna nakon ostvarenog cilja! (FOTO: Košarkaški savez Srbije)

Košarkašice Srbije ostvarile su veliki uspeh i plasirale se u polufinale Olimpijskih igara.

Nisu blistale ko što znaju na samom početku Igara, ali onda kada je bilo potrebno – pokazale su srčanost, hrbarost borbenost i to se isplatilo!

Nakon meča, naravno, oglasila se i selektorka Marina Maljković.

– Tim Srbije uvek dobija kada je tim. Kakve god bile otežavajuće okolnosti i iskušenja najvećeg mogućeg sportskog takmičenja, a to su Olimpijske igre, odvlačenja pažnje, raznih situacija sa strane, suza radi neuspeha nekog našeg sportiste ili radosnica radi uspeha naših sportista… Kad god smo mi taj tim i kada god prevaziđemo te spoljašnje faktore, ja verujem u njih. Znam šta je sve urađeno od 2011. Mnogo sam ljuta i dodatno ljuta, sigurna sam da one masu puta to i ne razumeju, da im je teško da shvate ogromnu količinu ljutnje u momentima kada one nisu tim. Ja to ne prihvatam. Imam strašan problem sa ti – rekla je Maljkovićeva i dodala:

– Nije mi problem da izgubimo, ali ukoliko si ti, ukoliko je tvoja suština ova četvrta četvrtina… I to ti nije donelo jednu medalju, već i medalju 2016, jedan strahovit uspon, bez ikakvih padova. To je puno osvojenih medalja, emocija, zajedničnih momenata. To su situacije gde svi koji gledaju košarku po tome prepoznaju košarkašice Srbije. I sada i ne možeš da odstupaš od toga.

Nije krila Maljkovićeva ni da je u pojedinim momentima bila besna.

– U tom momentu kada toga nema, ja sam ne besna, nego… I njima to sigurno teško pada, jer ne mogu do kraja da razumeju moju poruku. Ali, Bogu hvala, na kraju me razumeju. Vi ne možete da verujete koliko je svaka igračica tu bitna. I one će vam same to reći. Ne morate mene da pitate. I ta Maša Janković, koja sad nije tu, koliko je bila važna na Evrobasketu, a koliko je sada Dragana važna, ili Anđela Dugalić koja nije ušla ni minut. Tome se strašno posvećuje pažnja da to sve bude bez i najmanje greške, da tih 12 bude sastavljeno baš onako kako treba. Ne bih nikoga izdvajala, sem ovoga što sam vam rekla. Vidi se koliko je tim ostvario i samo sa tim timom možemo još nešto da uradimo, jer za sada nismo ništa uradili. Jesmo, pobedili smo veliku Kinu – kaže Maljković I dodaje:

marina-maljković-srbija-olimpijske-igre
Marina Maljković nakon pobede nad Kinom (FOTO: Guliver)

– Ovo je ogromna pobeda. Ovo je tim sastavljen od 12 najboljih igračica u Kini ikad. Japan isto. Ovo će se za nekoliko godina shvatiti koga smo mi pobedili, koliko je sad ženski turnir neuporedivo jači nego u Riju. Mi smo tamo imali Senegal koji smo mogli da dobijemo, imali smo Brazil… Bar četiri ekipe koje smo lagano mogli da dobijemo. Ovo je sad strašno, ovo je sad 11 ekipa… Ovo je snaga tima. Evo šta ovaj tim može. Šta tih 12, od kojih svaka ima svoju preciznu ulogu – kaže Maljković i dodaje:

– Uopšte nije fraza. I ako Saša Čađo kaže nešto sa klupe, koja sada igra manje, a nekad je i ona bila nosilac, da je to to, da je ta rečenica potrebna, reakcije koje one imaju… Koja god da uđe na dva ili tri minuta. E tako mi funkcinišemo. Prosto, to smo mi. Ako to postoji, ja verujem u njih protiv svakog tima. Ako toga nema, ulazimo u problem. Svaka je posebna, ne možete da verujete u kojoj meri. I za mene je svaka MVP i najbolja – zaključila je Maljkovićeva.

Sonja Vasić se takođe oglasila I iznela svoje utiske.

– I kada nije išlo dobro, uspele smo da se skupimo i da verujemo u tim. To nam se vratilo. Verujem da smo u tih poslednjih sedam-osam minuta napokon pokazale tu našu prepoznatljivu igru i da ćemo to samo da dižemo do kraja. Ispunile smo taj neki naš cilj da uđemo u borbe za medalju i sve je otvoreno. Mislim da ni sada niko nije smatrao da smo mi favorit, niko nije verovao, odavno su nas otpisali svi. Opet smo izašle na teren i uspele smo da mi pričamo za sebe kao ekipa. Videćemo… Imamo 40 minuta da probamo nemoguće. Do sada smo samo nemoguće i uspevale da uradimo – kaže Vasićeva.

Ana Dabović istakla je da je neizmerno srećna što je deo otvog tima.

– Srećna sam što sam deo ovog tima. Dugi niz godina pravimo velike uspehe. Ne mogu da verujem da smo u polufinalu. Definitivno nije bilo lako, ali pokazali smo ponovo da smo tim koji igra najbolje kada je najteže. Uradile smo što je bilo potrebno da se pobedi. Dale smo najbolje od sebe – kaže Dabovićeva i dodaje:

– Stvarno sam uživala na terenu danas, kao što uživam svih ovih godina igrajući za selektorku Marinu i igrajući zajedno sa svim ovim devojkama. Ova generacija je neverovatna. I definitivno, očekujem da će Kina osvojiti medalju na sledećim Olimpijskim igrama.

BRUKS IMA OBJAŠNJENJE ZA DRAMU: Ne može da se gleda utakmica u Srbiji u četiri ujutru sa uživanjem!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vladimir Kuzmanović: Optužili su me da sam sina ubacio u reprezentaciju! | Sport Fokus S1EP15

 

5 KOMENTARA

  1. Kako ne bi bila ljuta, to je nešto najružnije i najgore što može da se desi?! U timu mora da važi pravilo svi za jednog i jedan za sve inače nema tima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime