Marej u suzama rekao ‚‚Možda”: Maratonski spektakl, ovacije usred meča i borbeni poraz (VIDEO)

Marej
(Photo by Cameron Spencer/Getty Images)

Endi Marej nije uspeo da napravi spektakularni preokret. Njega je Roberto Bautista Agut savladao u pet setova – 6:4, 6:4, 6:7, 6:7, 6:2 i tako se plasirao u drugo kolo Australijan Opena.

Glavna tema tokom čitavog maratona, dugog četiri sata i 10 minuta, bio je eventualni odlazak u penziju Endija Mareja. Britanac je najavio pre nekoliko dana da je kraj njegove karijere vrlo blizu i da bi to moglo da bude baš posle ovog turnira.

Oči vidno pune suza su se uzdržavale dok je davao intervju pred punom Rod Lejver arenom po završetku meča, a i u rečima se čulo podrhtavanje. Ipak, konačan kraj još nije stigao. Marej nije želeo da kaže da tenisu govori zbogom, već je sve ostalo na jednom, za Britance velikom i važnom ‚‚možda”.

Marej je tako ostavio mogućnost da se vrati na teren, a sve će zavisiti od njegove operacije kuka. Izjavio je da će morati da ode na još jednu operaciju ukoliko misli da se i dalje profesionalno bavi tenisom, ali da niko ne može da garantuje da će ona dati rezultate. Publika ga je gromoglasnim aplauzom ispratila sa terena uz očiglednu nadu da će se vratiti u Melburn već dogodine. Čak je publika i pred kraj meča, pred poslednji servis Mareja na turniru dala prave ovacije petostrukom finalisti Melburna.

AUSTRALIJAN OPEN SE ZAHUKTAVA!

Marej je tokom celog meča imao očiglednih problema, početno sa kretanjem udesno. Imao je Škot problema sa svakim forhendom i pokretom koji se tom prilikom pravi iz kuka. Ipak, uprkos rezultatskom zaostatku, dobro se držao.

Počelo se vrlo ujednačenim tenisom u prvih sedam gemova, da bi u osmom Marej propustio brejk šansu. Već u sledećem gemu Španac to kažnjava brejkom, potom i osvajanjem seta i Rod Lejver arena je utihnula.

Marej u suzama rekao ‚‚Možda”: Maratonski spektakl, ovacije usred meča i borbeni poraz (VIDEO)
(Photo by Scott Barbour/Getty Images)

Drugi set je bio gotovo identičan. Osim što je Bautista Agut ponovo slavio sa 6:4, i ovoga puta je Marej prvi propustio dve brejk lopte. Pri rezultatu 3:2 Agut stiže do brejka i posle uspešno čuva servis za ubedljivu prednost.

U trećem gemu trećeg seta Bautista Agut ponovo osvaja gem na servis protivnika. Tada je Marej bio u ozbiljnom nokdaunu. Dva seta zaostatka i brejk zaostatka značila su da je ponovo bilo potrebno da Škot pokaže svoj borbeni duh koji ga je tokom karijere krasio. I taman kada se činilo da je na konopcu, Marej je počeo ‚‚da udara”.

Već u sledećem gemu je usledio ribrejk i posle je sačuvan servis sve do taj-brejka. Tamo prvi pravi mini-brejk i stiže do 7:5. Još se igra.

Četvrti set je bio specifičan. Nije viđena nijedna brejk-lopta u celom setu, Marej je pri rezultatima 4:5 i 5:6 servirao za ostanak na turniru, ali ništa ga nije pokolebalo. Klatio se između poena, jedva uspevao da se dogega do servis linije i opet nastavljao da se drži u meču.

Poput ošamućenog boksera je uspevao da zadaje udarce, a taj-brejku četvrtog seta stiže do 6:1 i dovršava posao za 2:2. Imamo maraton!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime