Marćelo Lipi je objavio da se više neće baviti trenerskim poslom.

Poslednji posao je imao u Kini, kao selektor, a taj angažman je okončao 2019. godine u novembru.

-Definitivno sam završio sa trenerskim poslom. Dosta je bilo. Možda budem koristan u nekim drugim ulogama, ali ćemo da vidimo. Ništa neću raditi do proleća – rekao je 72-godišnji Lipi za Radio Sportiva.

Karijeru dugu skoro 40 godina započeo je u Sampdoriji kao trener omladinaca, a zatim je gradio u Pontederi, Sijeni, Pistojezeu, Kararezeu, Ćezeni, Lukezeu, Atalanti, Napoliju, Juventusu i Interu. Osim Kine, bio je selektor i u domovini, Italiji.

Osvojio je pet “skudeta”, jedan Kup Italije i jednu Ligu šampiona sa Juventusom. Ipak, najveće dostignuće je titula prvaka sveta sa Italijom, 2006. godine na Mondijalu u Nemačkoj.

Kada je reč o igračkoj karijeri, počeo je u Sampdoriji i u njoj bio deset godina od 1969. do 1979. godine. Kasnije je nosio dres Savoje, Pistojezea i Lukezea. Čim je okačio “kopačke o klin”, 1982. godine, posvetio se trenerskom poslu.

POSLE 163. VEČITOG DERBIJA: FSS kažnjavao, i Zvezdu i Partizan

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Aleksandar JOKER Ilić: Falilo mi je 3cm za KNOCKOUT | KSW 55

5 KOMENTARA

  1. Lipi je imao velika dostignuca tokom duge karijere i vreme mu je bilo odavno da se penzionise.. Ipak je zivot kratak i treba se posvetiti porodici.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime