Magija Bjelice, Ročestija i Pionira

Kosarka Euroleague season 2017-2018 Crvena Zvezda v Barcelona from left Branko Lazic Marko Keselj Milko Bjelica Pero Antic Beograd, 20.10.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U Pioniru je sve bolje. Uvek. Bio to koncert, utakmica, MMA turnir ili šta god da se održava. Tako je sinoć Crvena zvezda bila mnogo bolja nego što je to bila u dosadašnjem delu sezone.

Barsa je pala u paklu Pionira! Čini se da je ovo bilo možda i najglasnije navijanje otkada se crveno-beli takmiče u Evroligi, a nije lako nadmašiti neke ranije spektakle koje su navijači priredili, što u Pioniru što u Areni.

Magija Bjelice, Ročestija i Pionira

Pisali smo juče o tome šta je potrebno da bi se pobedila Barsa, a igrači Crvene zvezde su uradili mnogo više od toga. Iako je Barselona imala bolji procenat šuta i za dva i za tri pobeda je otišla u ruke maestralne Crvene zvezde.

Gledaš Evroligu? Zašto ne unovčiš svoje znanje sa najboljim kvotama?

Trener Alimpijević je na konferenciji za štampu posle meča istakao nekoliko stvari kao ključne a to su odnos prema igri, broj skokova i mnogo lošiji procenat šuta za tri kod Barselone nego inače.

ODBRANA, ODBRANA I SAMO ODBRANA

Crvena zvezda je ove sezone promenila mnogo toga u svojoj igri, pa i odbranu. Igra se mnogo brže, sa mnogo više kretnje i iskakanja. Matijas Lesor posebno visoko iskače kod pikova, što za sada nije dalo rezultate, mada pokretljivost tima jeste.

Već sada je defanziva prilično uigrana, a ključ za dobro skakačko veče crveno-belih leži u Branku Laziću. On je sjajno zagrađivao prilaz košu, olakšavao posao centrima, a i sam je uhvatio četiri defanzivna skoka.

Magija Bjelice, Ročestija i Pionira

Crvena zvezda definitivno fizički ne može pod košem da odgovori većini ekipa u Evroligi, ali to nadoknađuje borbenošću. U mnogo situacija je po tri igrača domaćeg tima bilo na skoku u istom momentu, tako da su uspeli da neutrališu sve centre Barse osim Kevina Serafana, koji je i proed 19 poena bio mnogo lošiji nego protiv Panatinaikosa.

Crvena zvezda na F4? Zašto da ne!

Konstantan pritisak na igračima sa loptom je bio prisutan, a iako su centri znali da ispadaju u pikovima, spoljni igrači su konstantno bili sjajni u odbrani 1 na 1, čak je i Tejlor Ročesti odigrao odlično u defanzivi.

Čak i igrači sa manjom minutažom su dali sjajan doprinos, 39 sekundi na terenu Stefana Lazarevića su sjajan prikaz kako mlad igrač daje svoj doprinos timu sa klupe i sa minimalnom minutažom.

MAGIJA U NAPADU

A u napadu – ono za šta se plaća karta! Imali smo magično veče dva majstora. Tejlor Ročesti i Milko Bjelica su igrači koji pružaju ono zbog čega se plaća karta.

I dalje nema toliko uigranih akcija, u napadu se mnogo toga dešava kroz individualne akcije, a Ročesti i Bjelica su juče briljirali.

Magija Bjelice, Ročestija i Pionira

Iskusni centar se sjajno postavljao, opet su svi nasedali na njegove finte šuta, a svoj košarkaški IQ je predstavio u punom sjaju.

KK Crvena zvezda + FK Crvena zvezda? Koliko radosti za navijače? 

Tejlor Ročesti nas podseća na slavne dane Markusa Vilijamsa u Crvenoj zvezdi. Američki plej koristi svaki milimetar prostora koji mu se dozvoli za šut ili prodor. Ume ponekad da zasrlja, definitivno bi morao da gleda više u saigrače i da pokušava da im asistira, ali partije kao ona sinoć se pamte.Čak i loši potezi su mu prolazili, a uz Bjelicu je bio ključan.

Sve u svemu ovo je recept kako treba da igra šampion ABA lige. Mnogo truda, brzo, agresivno u odbrani, a kod skoka timski. Svaka pobeda u ovakvoj Evroligi je pravo malo čudo, tako da pred ovaj tim ne treba stavljati nikakva očekivanja. Svaku pobedu treba slaviti, a za porazima ne treba plakati.