Ma kao da je bitno, kupićemo nov studio! (VIDEO)

Šveđani su propustili poslednja dva Svetska prvenstva i osvojili samo jedan bod na poslednjem Evropskom prvenstvu. Sada su u baražu savladali Italiju i narednog leta ćemo ih gledati u Rusiji.

Šveđani su propustili poslednja dva Svetska prvenstva i osvojili samo jedan bod na poslednjem Evropskom prvenstvu. Sada su u baražu savladali Italiju i narednog leta ćemo ih gledati u Rusiji. Na početku kvalifikacija su im davane male šanse, ali je na kraju radost bila ogromna.

Minimalna pobeda u prvom meču i remi na italijanski način u revanšu su bili dovoljni za ogromno slavlje Šveđana. Italija nije bila na svom nivou ali to ne može umanjiti njihov uspeh. Uradili su sve što se od njih tražilo i ponovo izborili plasman na Mundijal.

Još malo mesta je ostalo, ko kupuje karte za Rusiju?

Kapiten reprezentacije je iskusni Grankvist, uz njega je tu i Sebastijan Larson i oni su možda i najzaslužniji ljudi što Švedsku nije zadesila sudbina kakvu su joj predviđali nakon Ibrahimovićevog odlaska u penziju. Naravno, glavni deo tima Mikael Lustig, Ola Toivonen i Markus Berg.

Ogromnu radost nakon istorijskog izbacivanja Italije iz aviona za Rusiju su znali da proslave. Doduše, prilično necivilizovano, ako možemo tako da kažemo. Nisu umeli reprezentativci Švedske da kanališu svoje emocije pa je stradao privremeni studio koji je u tom trenutku, uživo u programu, koristio Eurosport.

Voditeljka i njeni gosti su ostali zatečeni reakcijom švedskih reprezentativaca kojima nemamo šta da zamerimo. Uspeli su da sačuvaju svoju mrežu netaknutu u 180 minuta baraža, izbacili favorazivanu Italiju, pa mogu malo i da se opuste i prikažu sebe u drugom svetlu. A nismo navikli da Šveđane, ili uopšte Skandinavce, gledamo u ovako emotivnom izdanju.