Ludilo MLS lige: Dve utakmice u jednom danu, 35 stepeni razlike!

(Photo by Doug Pensinger/Getty Images)

MLS liga je počela i odmah smo dobili nesvakidašnju situaciju! Naime, utakmice tokom prvog vikenda novog šampionata Severne Amerike obeležili su brojni golovi, ali i vremenske (ne)prilike.

Na 10 mečeva odigranih u subotu viđeno je čak 36 golova, ali su utakmice u Kolorado i Orlandu bile naročito upadljive.

U Koloradu je zabeležena utakmica odigrana u najhladnijim uslovima u istoriji MLS lige! Utakmica između Kolorado Rapidsa i Portland Timbersa započeta je na -8 stepeni celzijusa, a kako je meč odmicao, tako je snežni pokrivač na terenu postajao sve veći. Sa druge strane, meč Orlando Sitija i Njujork Sitija igran na toploj Floridi započet je na 27 stepeni celzijusa!

Ludilo MLS lige: Dve utakmice u jednom danu, 35 stepeni razlike!

Tako smo videli razliku od 35 stepeni između dve utakmice koje su odigrane istog dana u istoj ligi. Sve to samo potvrđuje o koliko specifičnoj ligi se radi. U ligi koja broji 24 tima u dve države, razgranata u četiri vremenske zone, MLS daje mogućnosti da se različita godišnja doba smenjuju od utakmice do utakmice.

Meč u Koloradu bio je završen rezultatom 3:3, a domaći tim je sa igračem manje do iznenađenja stigao u 94. minutu meča. U poluvremenu su čišćene linije kako bi se znali okviri igrališta i kaznenih prostora, a niko ni u jednom trenutku nije pomišljao da meč bude odložen.

Na kraju, uprkos slabijoj vidljivosti i narandžastoj lopti, taj meč je i dalje obilovao uzbuđenjima i golovima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime