Dominik Tim je dobio rivala u finalu Završnog mastersa u Londonu. Za titulu će se boriti sa Danilom Medvedevim koji je u polufinalu eliminisao  Rafaela Nadala sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:3).

Meč je trajao dva sata i 37 minuta, pa smo na kraju videli sjajan preokret Medvedeva.

U prvom setu videli smo prilično sigurnu igru Nadala. Iako je Medvedev prvi došao do čak tri brejk lopte, nije uspeo da ih iskoristi.

Nadal nije propustio svoju priliku, u osmom gemu dobio je takođe tri brejk lopte, pa je poveo sa velikih 5:3.

Imao je priliku da servira za set, koji je na kraju i sovojio. Pripretio je Medvedev, poveo sa 30:15, ali to je bilo sve od njega u provm delu igre.

Mađutim, u nastavku nije sve išlo tako lako. Naprotiv, Medvedev je posle velike borbe uspevao da sačuva svoj servis neko vreme, da bi Nadal stigao do 4:3, pa i 5:4.

Nadal je imao servis i priliku da završi meč, ali Medvedev nije imao nameru da se preda. U gemu u kojem je Nadal servirao za meč uzeo je brejk bez izgubljenog poena i potpuno poravnao rezultat u drugom setu na 5:5.

Stigli su i do 6:6, a samim tim i do taj-brejka. Medvedev je poveo sa 1:0, onda i oduzeo servis Nadalu, te poveo i sa 4:1. Na kratko se vratio Nadal, ali je Rus stigao do 6:3 i set lopti. Drugo je iskoristio i stigao do izjednačenja u setovima.

Slično je bilo i u trećem, odlučujućem setu, Medvedev je došao do brejka u sedmom gemu, a onda je poveo i sa 5:3. Nadal je morao da servira za ostanak u meču i Londonu.

Ipak, stigao je do 40:40, a Medvedev je nakon toga stigao i do prve meč lopte, koju je i iskoristio, te slavio na kraju prolazak u finale.

Ni 4:0 u odlučujućem taj-brejku nije dovoljno! Đoković eliminisan u polufinalu Londona!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: IVICA KRALj – Priče iz kraja #11
 

7 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime