Ljudi, šta ste to uradili? Pa ovo uopšte nije Salah!

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

Među navijačima Liverpula on je božanstvo. U Egiptu je situacija slična. Muhamed Salah je prošle sezone igrao nestvarno i jedan je od najpopularnijih fudbalera na svetu. Ne treba ni pričati koliko ga obožavaju u domovini.

Reprezentaciju je posle nekoliko decenija odveo na Svetsko prvenstvo. Iako tamo nije išlo sve po planu, narod mu je zahvalan zbog toga. Liverpul je vodio sve do finala Lige šampiona. Sećamo se i onog duela sa Ramosom, povrede koja ga je i sprečila da bude 100% spreman za Mundijal.

SPREMNE SU KVOTE ZA LIGU ŠAMPIONA!

Predmet obožavanja je ovih dana trebalo da dobije svoju statuu u rodnoj zemlji. Angažovan je umetnik Mai Abdel Alah i on se pobrinuo da najboljem fudbaleru Egipta bude ukazana čast. Koliko se dobro pobrinuo, teško je reći.

Ono što je napravio uopšte ne liči na Muhameda Salah. Statua je otkrivena na Svetskom forumu mladih, gde bi većina učesnika trebalo da prepozna fudbalsku zvezdu. Salah je prepoznatljiv zbog neobavezne brade, kovrdžave kose, osmeha i nosa koji je tipičan za Egipćane.

Ono što su učesnici foruma imali prilike da vide nije baš verodostojna verzija krilnog napadača Liveprula. Pitanje je da li bi i sam Salah prepoznao ovo umetničko delo. Postoji nekoliko ogromnih grešaka u ovoj izradi a mi čak i nismo neki stručnjaci za kulturu.

LIVERPUL SUTRA GOSTUJE U BEOGRADU!

Ogroman nos, oči koje više podsećaju na Mesuta Ozila, osmeh koji nas pomalo plaši… Previše grešaka za ovakav posao. Salah je u svojoj prepoznatljivoj pozi, onako kako proslavlja golove kada god ih postigne. Sve ostalo je manje ili više sporno. Čak i ova frizura nije ispala baš najbolje.

Odmah nas je ova situacija podsetila na onu sa Kristijanom Ronaldom. Portugalac je bio u sličnoj, prilično bizarnoj, situaciji kada je na aerodromu otkrivena njegova bista. Aerodrom u Madeiri je dobio njegovo ime i to je trebalo proslaviti.

Nisu našli najbolji način za to pošto je čovek koji je pravio skulpturu očigledno pomislio na nekog drugog Ronalda. Sa ovim kog mi znamo, trenutno fudbalerom Juventusa, nema mnogo sličnosti. Čiji je vajar više pogrešio, portugalski ili egipatski?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime