LJUBAV PREMA SRBIJI Žena, majka i kraljice, a tu je i “kradljivica” Neca

Devojke velikog srca: Nevena Jovanović i Jelena Bruks (FOTO: Starsport)

Jelena Bruks (ex Milovanović) porodila se pre tri meseca i uošte nije dovodila u pitanje nastup za Srbiju na Evropskom prvenstvu.

Žena, majka, kraljica! Kapiten košarkašica Srbije i sjajni krilni centar stvarno to i jeste.

Slika koja otapa i nahladnija srca obišla je sportsku javnost. Jelena je sa tromesečnim sinom Mateom izašla pred medije nakon što su se “kraljice” plasirale u četvrtfinale EP.

Mališan u naručju i kapitenka koja zrači istinskom srećom! I ništa joj nije teško…

U prevodu – sve se može kad se hoće! A ljubav nje same i heroina koje predvodi prema zemlji čije boje brane je neverovatna!

Jelena Bruks, poznatija sa devojačkim prezimenom Milovanović, nije ni tren razmišljala da li će nositi dres Srbije na Eurobasketu.

LJUBAV PREMA SRBIJI Žena, majka i kraljice, a tu je i “kradljivica” Neca
Kapiten Jelena cele pripreme je prošla sa sinom Mateom koji je mamin najverniji navijač na Eurobasketu (FOTO: Meridian)

Ljudi, porodila se pre samo tri meseca!? Pripreme je prošla sa naslednikom koji je doneo novu dimenzaiju, i njoj i saigračicama. Njena priča je možda i najlepša moderna sportska bajka.

Na ovom šampionatu bez premca. A dres nacionalnog tima za sve njih je svetinja!

Snaga volje koja uvek krasi naše košarkašice još jednom je pokazana na delu. I želja ovih devojaka da (opet) urade nešto veliko.

I to na šampionatu u svojoj zemlji. Da još više devojčica uzme narandžastu loptu i baca na koš. “Kraljice” su nastavile svoju plemenitu misiju.

Kao evropske šampionke iz 2015. i osvajačice olimpijske bronze godinu dana kasnije unele su neku novu svetlost u srpski sport.

Zato Jelena zna koji je put do uspeha. Zato je i pogodila onu trojku sa centra da “zabiberi”, kako je sama rekla, trijumf nad moćnim Belgijankama (70:66).

LJUBAV PREMA SRBIJI Žena, majka i kraljice, a tu je i “kradljivica” Neca
“Kraljice” su grupnu fazu završile sa sve tri pobede i u četvrtfinalu igraju sa Švedskom (FOTO: Starsport)

Zato su košarkašice Srbije osvojile prvo mesto sa sve tri pobede u najtežoj grupi na EP. I zato ove devojke zaslužuju punu Arenu u četvrtak kada igraju sa Švedskom u četvrtfinalu.

Prošlo je 36 sati od velikog uspeha i stišala se euforija. Zrenjanin ostaje u najlepšem sećanju, vreme je za Beograd i svetla Arene.

Jasno je da ih još korak delli od borbe za medalju! Neverovatno srce imaje sve one na čelu sa nestvarnom Marinom Maljković, ma šta se ko usudio da kaže ovih dana.

Da, verovali ili ne, ima i takvih, koji ne da nisu vredni pažnje, nego… Mnogo je lepše i vrednije u prvi plan istaći, na primer, Nevenu Jovanović.

LJUBAV PREMA SRBIJI Žena, majka i kraljice, a tu je i “kradljivica” Neca
Uvek tu za tim i Srbiju: Nevena Jovanović (FOTO: Starsport)

“Neco, može izjava?”. “Ja? Može, naravno”.

Toliko puta smo imali ovakvu situaciju od 2015. godine, pa i nešto ranije… I uvek bez pogovora raspoložena za priču, staložena, skromna, a na terenu potpuno drugačija.

Agresivna, hrabra, rastrčana, svuda je ima, odbranom ne da protivnicama da dišu! Zato je “nagrađena” onom ukradenom loptom kojom je sačuvala pobedu i kartu za četvrtfinale.

Baš na 29. rođendan, da dobije jedan od najlepših poklona. Marina je samo rekla da se ukrade lopta Belgijankama u poslednjim sekundama i Nevena je to uradila.

To je rekla i Jelena, to je potvrdila i Neca, u smislu rečeno – učinjeno. A samo one znaju koliko je sve to daleko od jednostavnog, koliko je rada, truda i odricanja uloženo kako bi košarkašice Srbije bile tu gde jesu.

Devojke, Arena vas čeka u četvrtak, verujemo i ispunjene tribine, jer to ste apsolutno zaslužile. Srbija ima na koga da bude ponosna!