Lingard petom probija i najtvrđe odbrane!

Lingard
MANCHESTER, ENGLAND - DECEMBER 26: Jesse Lingard of Manchester United scores the first Manchester United goal during the Premier League match between Manchester United and Burnley at Old Trafford on December 26, 2017 in Manchester, England. (Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Mančester Junajted se mučio protiv Barnlija i to dobrano. Ekipa Šona Dajša je uspela da povede sa 2:0 u prvom poluvremenu i natera Žozea Murinja da se ozbiljno zapita “šta u nastavku činiti?”

I deluje kao da je Portugalac našao rešenje. Izveo je Zlatana Ibrahimovića na poluvremenu i uveo mlađeg, bržeg i agilnijeg Džesija Lingarda. Njegova energija je dobro prodrmala Đavole, koji posle nekoliko neverovatnih odbrana Nika Poupa ipak uspevaju da smanje na 2:1.

Brojke Romelua Lukaku protiv najjačih timova Premijer lige

A učinio je to na opak način. Prošao je Ešli Jang po desnoj strani, uspeo da centrira po zemlji, a Lingard se našao na pravom mestu. Šutirao je šmekerski petom, poslavši je pravo u “malu mrežu” Barnlijevog gola. Čak ni skoro svemogući Poup nije uspeo da reaguje i spreči pogodak.

Imao je Poup nekoliko neverovatnih intervencija pre ovog pogotka, a najbolju od svih samo minut pre primljenog gola. Tada je takođe Lingard stvorio sebi sjajnu priliku, ali je sa dva metra šutirao u glavu Poupa, koji licem uspeva da je preusmeri na prečku. Neke zaista sjajne scene na Old Trafordu!