Liga Evrope: Dva italijansko-nemačka duela i mina u žrebu za Viljareal!

Beogradski večiti rivali dobili su svoje protivnike za prolećnu fazu. Liga Evrope već sada kreće sa nokaut fazom! Najzanimljiviji mečevi će biti okršaji u kojima je nemoguće pogoditi ko je bio nosilac na žrebu. Ima nekoliko takvih susreta.

Najpre treba obratiti pažnju na meč Borusije iz Dortmunda i Atalante. Nemci su odlično startovali ove sezone, posustali su pa promenili trenera. Sada je tu Peter Šteger, doskorašnji trener Kelna od kog je Crvena zvezda već bila uspešnija.

Atalanta je odigrala fantastičnu sezonu prošle godine a ove je u Ligi Evrope opravdala očekivanja. Osvojili su prvo mesto u grupi. Tamo je zabušavao Everton pa su im oni održali fudbalsku lekciju. Sada će morati da prebrode još jednu tešku, možda i najtežu prepreku.

Da li Crvena zvezda može dalje?

Drugi okršaj koji će privući podjednako pažnje je susret Napolija i RB Lajpciga. Napolitanci su vučeni kao nefavoriti i bili su jedna od najvećih pretnji u žrebu. Ukoliko se narednog proleća maksimalno posvete Ligi Evrope, ovo će biti najbolji meč ove faze!

Lajpcig je tim koji je po prvi put u Evropi ali odmah igra sjajno. Bili su na prvom mestu u svojoj grupi ali ih sreća nije pogledala. Težak posao im dodatno odmaže što će gostovati u gradu koji živi za fudbal. Oni nemaju često prilike da igraju na takvim mestima i njihovi navijači ne prave takvu atmosferu.

Viljreal je jedan u nizu timova koji su se silno opekli danas. Oni će odmeriti snage sa Lionom. Kroz sezonu se stiče utisak da oni imaju premali broj igrača za nekoliko frontova. To će pokušati da iskoristi Lion, koji je uspešno nadomestio odlazak Lakazeta iz tima i sada se oslanja na mlade i talentovane snage.

Plzen nije favorit protiv Partizana!

Ostali favoriti su prošli dobro. Tri najskuplja tima u takmičenju nisu izvukla nikog od teških rivala. Arsenal će ukrstiti koplja sa Ostersundom, Milan će na dvomeč Ludogorecu dok će najteži posao imati Atletiko Madrid protiv Kopenhagena.

Kako se za sada čini, u Ligi Evrope narednog proleća neće biti nijedan neatraktivan par. Čak i mečevi poput Astana-Sporting ili Seltik-Zenit mogu da nam donesu vrhunsku zabavu. Pored već napomenutih mečeva trebalo bi istaći duel Spartaka iz Moskve i Atletik Bilbaa, koji već sada obećava mnogo varnica, kako na fudbalskom terenu tako i na tribinama!