Li Don Guk je objavio da će na kraju tekuće sezone završiti karijeru. Ova informacija vam ne znači mnogo, zar ne? Ali, Li završava svoju neverovatnu karijeru u 41. godini.

Da, do bro ste pročitali. Li Don Guk je napadač Čonbuk Motorsa i legenda korejskog fudbala. Za reprezentaciju Južne Koreje odigrao je 105 utakmica i postigao 33 gola, a posle više od 20 godina bavljenja fudbalom odlazi u penziju. Zasluženo.

Osim toga, Li je učestvovao i na dva Svetska prvenstva i to 1998. godine i 2010. Ni tu se nije zaustavio, pa je sa nacionalnim timom bio i dvostruku šampion Azije, a osim toga – drži rekord u broju postignutih golova u azijskoj Ligi ampiona.

Kako je saopštio, Li će poslednji meč odigrati 1. novembra protiv ekipe Daegu, a isto tako veruje da će nakon tog meča podići šampionski pehar.

To bi bio njegov osmi u karijeri.

-Posle 23 godine profesionalnog bavljenja fudbalom, vreme je stalo. Poslednjih godinu dana nisam uživao u igri kao ranije, jer je prvenstvo zaustavljeno zbog pandemije koronavirusa i ceo sport je u problemu. Oko mene je dosta ljudi, koji su bili zaraženi, ili su još uvek bolesni – rekao je Li.

Prvi klub u seniorskoj karijeri bio mu je Pohang Stilers, oprobao se i u Verderu iz Bremena, ali posle samo 17 utakmica – vratio se svojoj kući i ispisao istoriju.

SKANDAL U NAJAVI Procureo detalj sa El Klasika na koji je Barselona ogorčena!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: SAN SNOVA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #26

 

4 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime