Levandovski protiv Obamejanga – ko krivi kapu ovog vikenda?

MUNICH, GERMANY - DECEMBER 13: Robert Lewandowski of FC Bayern Muenchen runs with the ball during the Bundesliga match between FC Bayern Muenchen and 1. FC Koeln at Allianz Arena on December 13, 2017 in Munich, Germany. (Photo by Alexander Hassenstein/Bongarts/Getty Images)

Ako se do kraja ne pojavi neki ,,usamljeni revolveraš” raspoložen da neodbranjivo izrešeta bundesligaške mreže, i u ovoj sezoni će o tituli najboljeg strelca odlučivati Robert Levandovski i Pjer Emerik Obamejang.

Ništa čudno, s obzirom da su nas njih dvojica na to navikli u prethodna dva prvenstva Nemačke. Posebno impresivan obračun je viđen prošle godine, kada je Obamejang nadmašio Poljaka za jedan gol! Njih dvojica zajedno su imali 61 pogodak u metu, uz dodatak pet asistencija za Poljaka i dve za Gabonca.

Obamejang je prvi put postao Torjegerkanone, a Levandovski je za utehu postao ,,samo” šampion Nemačke sa Bajernom. U sezoni 2015/16, njih dvojica su postigli 55 golova, a Levandovski je sa 30 pogodaka imao isti učinak kao i naredne godine, prestigavši svog kolegu po poziciji u timu za čitavih pet golova!

Hajnkes priznaje samo pobedu! Da li će doći iz dvojke ili iksa?

Napadaču Bajerna je ovo osma sezona u Bundesligi, a samo dva puta je postigao manje od 20 golova! Isto važi i fudbalera Dortmunda, s tim da on u zemlji svetskih šampiona obitava tri godine kraće. Levandovski je inače od međusobnih ,,duela” od Obamejanga izgubio samo prošlosezonski.

Teško protiv Švaba!

Kako sada stvari stoje, od Poljaka treba očekivati još jednu 30+ godinu. U prethodnih 16 kola, ovaj fudbaler je postigao 15 golova.

Bajern za vikend gostuje u Štutgartu, gde ima osam uzastopnih pobeda i gde je ubedljiv favorit i za devetu, međutim, Levandovski je u prethodne četiri utakmice Švabama samo jednom zatresao mrežu, što znači da mu ova ekipa možda ne odgovara previše.

Tražite kvotu da obojica postižu po gol! Meridianbet slobodna igra!

Obamejang je propustio neke utakmice i za sada na kontu ima tri gola manje od Poljaka. Dortmund je definitivno otpao iz trke za titulom šampiona Nemačke, a nije uspeo da opstane ni u UEFA Ligi šampiona, a kao jedan od uzroka se spominjalo i izvesno nezadovoljstvo Obamejanga, što je ostavilo traga i na njegovu igru.

Dortmund je najzad počeo da pobeđuje!

Žuti dočekuju Hofenhajm, što je prava prilika da njihov prvi napadač popravi svoj bilans. Naime, Gabonac je u prethodnih sedam takmičarskih utakmica pet puta zatresao mrežu Plavih. U prethodnoj je čak uspeo da promaši i jedanaesterac!

Za sada je Levandovski bolji, da li će se slika promeniti posle ovog vikenda?