Leri Braun se „izgubio“ u Torinu: On dolazi iz drugog sveta

Foto: Mornar

Legendarni američki košarkaški stručnjak i bivši trener brojnih NBA franšiza, Leri Braun, stigao je u Torino na velika vrata, ali njegov sistem je doživeo potpuni kolaps u Italiji, sudeći bar po dosadašnjim rezultatima, kao i po rečima jednog od igrača u njegovoj ekipi.

Dovoljno je samo istaći da je Braun sa crno-žutima zabeležio svega četiri pobede od 12. juna, kada je NBA šampion iz 2004. godine seo na klupu tima iz Palavele. Zapravo, Torino je ostvario samo tri trijumfa u italijanskom šampionatu nakon 10 mečeva, dok je u Evrokupu, u kojem učestvuje zahvaljujući „vajdl“ karti, uoči poslednjeg kola grupne faze još uvek jedini tim koji nema pobedu.

Takođe, na poslednjih 13 utakmica zabeležili su jednu pobedu, a da je situaciju u klubu alarmantna potvrdio je i 33-godišnji centar Torina i ovogodišnji šampion Serije A sa Olimpijom Milano, Marko Kuzin.

KLADI SE NA EVROKUP!

„U ovom trenutku, imamo problema u sistemu koji primenjuje trener Leri Braun. U prethodnom periodu, trener je izmenio nekoliko detalja. Pepe Poeta, Karlos Delfino i ja mu uvek objašnjavamo različite aspekte evropske košarke. On dolazi iz drugog sveta, u NBA ligi, pa čak i na koledžu košarka se igra drugačije“, objasnio je trostruki osvajač italijanskog Superkupa, pa dodao:

„Dve ili tri zvezde uvek vode tim. U Evropi, dobro organizovana odbrana je osnova za pobeđivanje, a zatim morate da rizikujete i igrate na određeni način“, istakao je Kuzin za „Il Corriere di Torino“.

Braun je imao zdravstvenih problema krajem novembra zbog čega je otputovao u SAD, ali se početkom ovog meseca vratio u Torino, uprkos glasinama da će napustiti ekipu.

KLADI SE NA EVROLIGU!

Zanimljivo je to da najbolji trener u NBA iz 2001. godine, ali i nekadašnji NCAA šampion sa Kanzasom, nije želeo da ukaže šansu sprskom košarkašu Vojislavu Stojanoviću za kojeg je rekao kako je „umislio da je zvezda“ i da ga je bilo teško trenirati: „Nije slušao iskusnije košarkaše, veterane. Naša grupa je sada mnogo jača bez njega“.

Stojanović (21) je nastupao u mlađim kategorijama Crvene zvezde, a bio je i MVP juniorske Evrolige pre četiri godine, dok je prošle sezone važio za jednog od najboljih igrača Orlandine, zbog čega je zaslužio i kapitensku traku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime