Lebron Džejms ubacio 57 poena i prestigao Kobija! A evo koje će sve rekorde oboriti ove sezone!

Cavaliers at Wizards 11/21/14

Klivlend Kavalirsi su pobedili Vašington Vizardse predvođeni sa 57 poena Lebrona Džejmsa, a “Kralj” je takvom partijom prestigao Kobija Brajanta!

Kobi je do sada bio najmlađi igrač u istoriji koji je postigao 29.000 poena, a krilni igrač Klivlenda je do te cifre stigao u 32. godini. Ove sezone će on i dalje nastaviti da obara rekorde. Što se tiče broja poena, trenutno je deveti najbolji strelac u istoriji.

Sigurno je da će prestići Mozesa Malouna koji ima 500 poena više, a verovatno i Džujijusa Irvinga na sedmom mestu. Na kom će mestu završiti na kraju karijere, pitanje je. Nedostaje mu četiri hiljade poena do trećeg mesta, koje je prilično izvesno. Ipak Karl Maloun sa 36.928 poena i Karim Abdul-Džabar sa 38.387 poena deluju teže dostižno.

NAJBOLJE KVOTE? NE MORAŠ VIŠE DA IH TRAŽIŠ – NA KLIK SU OD TEBE!

Na ovoj utakmici je on ušao i u 20. najboljih kradljivaca lopti, jer je prestiao Šona Meriona. Ove sezone bi mogao da preskoči i Dona Busea, Kevina Garneta i Ajzeu Tomasa koju su ispred njega, a moguće je da će i u ovoj statističkoj kategoriji stići u 10 najboljih ikada.

Među top 10 ikada će sigurno ući i po broju ubačenih slobodnih bacanja  – do sada je ubacio 6512 bacanja, a na desetom mestu su Dolf Šejs i Karim Abdul-Džabar sa tačno 200 ubačenih bacanja više. Po broju pokušanih bacanja je već u top 10, tačnije na 9. mestu.

MOŽE LI LEBRON DO JOŠ JEDNE TITULE? KLADI SE DA MOŽE!

Ovo je bio 1070. meč Lebrona Džejmsa u NBA ligi, a do kraja sezone bi mogao da stigne i do 60. mesta na listi igrača sa najviše odigranih mečeva u NBA – tu je trenutno Vlade Divac sa 1134 meča. Kada je broj odigranih minuta u pitanju, Lebron je trenutno 28. na listi, sasvim sigurno će ući u prvih 25 u ovoj sezoni.

Što se asistencija tiče, Lebron bi u narednim godinama mogao da postane jedini igrač van pozicije pleja među deset najboljih dodavača u istoriji, ali ove sezone se neće pomerati sa 12. mesta.

Naravno, i kada su priznanja u pitanju Lebron je blizu rekorda. Kako je krenuo u ovu sezonu nije nerealno očekivati da uzme još jednu MVP titulu – za sada ih ima četiri, a po pet imaju samo Bil Rasel i Majkl Džordan. Sa šest je neprikosnoven Karim Abdul-Džabar, koji drži rekord i sa 19 Ol-Star nastupa.

TRI SLOVA. NAJBOLJA KOŠARKA. NAJBOLJA PONUDA. NBA

Lebron ih ima 13, a kada i ove godine nastupi na Ol-Staru ostaće samo petorica igrača sa više Ol-Star nastupa od njega.

No, ništa mu svi ovi rekordi neće značiti ako ne uradi ono što je najveći cilj – a to je osvajanje još jednog NBA prstena!