Košarkaši Los Anđeles Lejkersa poveli su u finalnoj seriji NBA lige protiv Majami Hita, a glavni šraf ekipe iz grada anđela, Lebron Džejms, upozorava da posao nije gotov, a setio se i poteza Novickog.

Lejkersi su na startu prve utakmice gubili sa 23:10, ali su napravili seriju i došli do preokreta.

-Obratili smo pažnju na detalje. Mislim da na početku nismo igrali dovoljno fizički jako. Morali smo da osetimo koliko snažno igra Majami. Udarili su nas po ustima i to smo osetili. Znali smo koliko jako treba da igramo, od tog trenutka kada je bilo 23:10, počeli smo da igramo u okviru svojih mogućnosti. Počeli smo da letimo. Da zaustavljamo u odbrani, da bolje delimo loptu napadu-, rekao je Džejms.

Iako su u prvom meču bili dominantni, dok je na drugoj strani neizvesno učešće Gorana Dragića, Lebron upozorava.

-Imamo još mnogo posla. Posao nije završen. Nećemo se zadovoljiti samo jednom pobedom. Najbolji učitelj u životu je iskustvo. Imao sam trenutaka u karijeri kada misliš da imaš potpunu kontrolu, a onda jedan potez, jedna akcija promene smer cele serije. Uvek se setim druge utakmice finala 2011. sa Majamijem protiv Dalasa kod kuće. Vejd je pogodio trojku odmah pored njihove klupe. Mislim da smo poveli 13 ili 17 razlike. Od tog trenutka Dalas je napravio paklenu seriju koju je završio Novicki polaganjem levom rukom i “ukrao” nam utakmicu. To me (psovka) peče i dan danas. Zbog toga uvek kažem da je iskustvo najbolji učitelj, a imam mnogo iskustva. To me učinilo ovim kakav sam danas-, istakao je Lebron.

Druga utakmica na programu je u  noći između petka i subote, od 3 časa po našem vremenu.

Dejvis: Lebron i ja moramo agresivnije; Lebron: Jedan detalj može sve da promeni

OBAVEZNO POGLEDAJTE: BUBAMARA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #20

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime