Kutinjo kao igrač utakmice, Okslejd kao lični portparol! (VIDEO)

Liverpul je lako izašao na kraj sa Bornmutom. Trešnjice ove sezone igraju od sjaja do očaja, Liverpul stabilnije od toga. Četiri različita strelca i četiri različita asistenta na meča. Na kraju su titulu za najboljeg igrača susreta podelili Okslejd-Čemberlen i Kutinjo. Reklo bi se zasluženo!

Pre ovog kola Liverpul je delio poziciju sa Totenhemom. Pevci su izgubili pa se Liverpul osamio na četvrtom mestu. I dalje im Arsenal diše za vratom ali se čini da su ušli u dobru formu pred paklen raspored!

Na meču protiv Bornmuta smo videli razigran Liverpul. Kutinjo je utakmicu otvorio golom a zatvorio asistencijom. Sada je u obe kategorije stigao do pet, samo De Brujne, Sane, Silva i Marez imaju takav ili bolji učinak.

Oks se vraća na Emirate!

Dobre igre su ponovo pokrenule priče o Barseloni. Letošnja transfer saga se završila njegovim ostankom u Liverpulu ali je to bio samo trenutni prekid. Bliži nam se januar, novi prelazni rok i staro pitanje, gde će završiti Filipe Kutinjo?

To je zanimalo i novinare nakon meča u Bornmutu.  Brazilcu je postavljeno pitanje, on je počeo da izbegava odgovor a onda je kao spas stigao reprezentativac Engleske. Umesto Kutinjovog ’’volim da igram fudbal i dajem maksimum kada sam na terenu’’, novinar je dobio drugačiji odgovor.

’’On je igrač Liverpula. Veoma je profesionalan i daje sve za ovaj tim. Od početka sezone je on najveći profesionalac u timu. Veoma je kvalitetan i uvek kada je na terenu pruži maksimum, a to je najvažnije. Nije lepo što mu postavljate ovakva pitanja.’’ izgovorio je u jednom dahu bivši fudbaler Sautemptona i Arsenala.

Protiv Svonsija će biti mnogo lakše!

Zbog ovakvog govora koji je ’’spasao’’ Kutinja, na kraju su podelili nagradu za igrača utakmice. Ona je trebalo da pripadne Brazilcu ali ju je on velikodušno ustupio, uz obostrane osmehe.

Liverpul naredni ligški meč igra već u petak. U ovom neobičnom terminu će im protivnik biti Arsenal. Taj meč će direktno odlučiti koja ekipa će biti četvrtoplasirana nakon polovine prvenstva. Liverpul ima niz od tri pobede protiv Vengerovog tima a poslednji poraz su zabeležili još u aprilu 2015. godine.