Krstajić pozvao 27 igrača: ,,Samo nek je Ivanović zdrav, Sergeja vidim iza napadača” (VIDEO)

Mladen Krstajić

Selektor Mladen Krstajić saopštio je spisak 27 igrača koji konkurišu za odlazak na Svetsko prvenstvo, a na konferenciji za medije je govorio o izostanku određenih igrača, kao i daljim planovima do početka turnira.

Krstajić je medijima saopštio spisak igrača na kojem nema Nikole Maksimovića i Dušana Baste, a svoje mesto pronašli su i pojedini igrači Crvene zvezde.

Golmani: Vladimir Stojković, Predrag Rajković, Aleksandar Jovanović, Marko Dmitrović

Odbrana: Aleksandar Kolarov, Antonio Rukavina, Milan Rodić, Branislav Ivanović, Uroš Spajić, Miloš Veljković, Duško Tošić, Matija Nastasić, Nikola Milenković

Sredina: Nemanja Matić, Luka Milivojević, Marko Grujić, Nemanja Maksimović, Dušan Tadić, Andrija Živković, Mijat Gaćinović, Filip Kostić, Nemanja Radonjić, Sergej Milinković-Savić, Adem Ljajić

Napad: Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović, Luka Jović

MERIDIAN UŽIVO SA LICA MESTA – ZAPRATITE NAŠ JUTJUB KANAL I NIKADA NIŠTA NE PROPUSTITE

“Nismo hteli da predstavljamo javnosti spisak da ne bi bilo da mnogo pričamo, a da malo radimo. Bili smo na sastancima sa potencijalnim igračima, razgovarali smo. Naše je bilo da se spremimo najbolje što možemo. Dosta smo odvajali vremena da sve bude pod kontrolom, da naši imaju maksimalne uslove kada dođu na pripreme 28. maja u Pazovu”, započeo je selektor Krstajić obraćanje medijima.

“Hoćemo da sve bude kako treba za naše igrače koji su najbolji, koji su nas odveli na Svetsko prvenstvo. Imali smo spisak od 35 igrača koji smo na vreme predali u FIFA. Nismo hteli da izlazi u javnost, da ne bi bilo licitacija zašto je ovaj pozvan ili onaj pozvan.”

SRBIJA JE FAVORIT PROTIV KOSTARIKE U PRVOM KOLU MUNDIJALA

“To je bio spisak igrača koji je bio privukao pažnju na sebe svojim igrama. Naša je odluka bila da spisak od 35 igrača smanjimo na 27 da bismo doveli te igrače samo u slučaju da imamo neke neplanirane situacije. Igrači koji nisu na ovom spisku su i dalje deo nas i mislimo na njih”, rekao je Krstajić.

Na pitanje u kojoj formaciji će Srbija igrati, Krstajić je rekao da ima određenih planova, ali ništa konkretno nije odgovorio. O doskorašnjem kapitenu Branislavu Ivanoviću je bio vrlo jasan.

“Bane Ivanović je samo bitno da bude zdrav, odgovara maksimalno i na desnom beku i na štoperu. Što se tiče Sergeja Milinkovića-Savića, njegovo mesto vidim iza špiceva”, otkrio je selektor.

FRANCUSKA: KVALITET ZA TITULU, KARAKTER ZA PROBLEME

Bilo je reči i o prijateljskim mečevima 4. i 9. juna protiv Čilea i Bolivije, Krstajić je objasnio zbog čega baš ti timovi pripremaju Srbiju za Mundijal.

“Što se tiče Bolivije i Čilea, u dogovoru sa ljudima iz FSS, hteli smo da igramo sa dve južnoameričke ekipe. Kostarika je takođe iz Latinske Amerike. Nećemo otkrivati sve adute tokom ta dva meča. Ako igraš prijateljsku utakmicu, hoće da te vešaju ako izgubiš. Ako hoćeš nešto više, onda opet ne valja. To su samo prijateljske utakmice.”

“Protiv Čilea će biti kombinovan sastav, igrači su umorni i treba im povratak. Moramo da tempiramo formu za Kostariku.”

Bilo je pitanja i zbog čega na spisku nema Aleksandra Pešića, napadača Crvene zvezde i najboljeg strelca Superlige.

“Nije degradacija domaće lige što nisam pozvao Pešića. Imamo Mitrovića u sjajnoj formi, Prijović je prvi strelac grčkog šampionata, Jović je igrao odlično.

EVROGOL PODKAST: SVAKOG ČETVRTKA SMO SA VAMA!

“Situacija je takva da moramo da skratimo spisak. Nije bilo lične sujete ni konfliktnih situacija. To su situacije kada je nama najteže da reagujemo i da presečemo.”

“I ja sam 2000. prošao čitave kvalifikacije i pripreme za Euro 2000. kada na kraju nisam otišao na turnir i gledao sam uvek da nikome ne zamerim ništa. Time se vodim i danas, to je posao, mi moramo 23 da vodimo. Najviše bih voleo da vodim 35 igrača.”

“Razgovarao sam ovih dana sa svim igračima koji su bili u Nemačkoj 2006. i Južnoj Africi 2010. Pokušaćemo da na osnovu njihovih iskustava i sugestija izbegnemo sve ono što je na ta dva turnira uticalo negativno na atmosferu unutar i oko reprezentacije”, zaključio je Krstajić.

19 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime