POHVALE ZA LEKARE: Doktori su Eriksenu spasili život!

doktori-lekari-kristijan eriksen-danska
Doktori na terenu su spasili Eriksenu život! FOTO: Guliver

Na svu sreću Kristijan Eriksen je preživeo i za sada je u bolnici u stabilnom stanju. Ipak, pitanje je da li bi bilo tako da doktori na terenu nisu reagovali na pravi način.

Bivši doktor Arsenala i fudbalske reprezentacije Engleske Geri Levin govorio je za engleske medije gde je napomenuo ključnu ulogu lekara na terenu koji su Dancu spasili život.

– Medicinski tim je morao da primeni, ono što mi zovemo “akcionim planom”. Svaki stadion ima “akcioni plan” i doktori su ga ispoštovali baš kako treba. Neverovatno je delovala i reakcija igrača Danske koji su okružili saigrača i tako mu omogućili veliku pomoć.

Potom je Levin još malo pohvalio doktore koji su zaista uradili neverovatan posao na terenu.

Prvo što su morali da urade je da ga stave u položaj kako ne bi došlo do zastoja srca. Potom mu je dat kiseonik kako bi normalno disao. Stabilizovali su ga na terenu i zaista velike pohvale za sve lekare – zaključio je bivši doktor reprezentacije Engleske.

Prema nekim navodima veliki posao je uradio i defanzivac Simon Kjer koji je prvi prišao Eriksenu, izvadio mu jezik kako se ne udavio, a potom mu dao i veštačko disanje sve do dolaska lekarske ekipe.

Na tome se nije zaustavio već je bio u prvim redovima da uteši Eriksenovu devojku koja je po nemilom događaju sišla na teren kako bi se uverila da je sa lucidnim fudbalerom sve u redu.

Na sreću, jeste…

DIRLJIVA SCENA U KOPENHAGENU: Podrška za Eriksena iz hiljada grla (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Boško Đurovski: Ronaldo bi meni sedeo na klupi! | Moj Ugao

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime