Kristal Palas: Navijači su igračima u potpunosti okrenuli leđa!

Da Kristal Palasu ove sezone ne ide dobro, svi znaju. Ekipa je na poslednjem mestu na tabeli u Premijer ligi, ima samo jednu pobedu u dosadašnjem delu sezone a sinoć je u Karabao kupu ispala od Bristol Sitiji, drugoligaša.

Kristal Palas želi da se nastavi Premijer liga

Da Kristal Palasu ove sezone ne ide dobro, svi znaju. Ekipa je na poslednjem mestu na tabeli u Premijer ligi, ima samo jednu pobedu u dosadašnjem delu sezone a sinoć je u Karabao kupu ispala od Bristol Sitiji, drugoligaša. Navijači teško podnose aktuelnu situaciju.

Kada se iz Londona krene ka Kardifu, glavnom gradu Velsa, prolazi se pored Redinga i Svindona a na samoj engleskoj obali se nalazi grad Bristol. Skroz do tamo, a to nije malo kilometara ili milja, putovali su navijači Kristal Palasa da isprate tim za koji navijaju. Čak ni očajan početak sezone ih nije poremetio. Logično, gostuju timu iz Čempionšipu, to je lepa prilika da se izbori plasman u narednu rundu i stekne malo samopouzdanja.

I počelo je dobro, Loftus-Čik je uposlio Bakari Sakoa koji je gostujući tim doveo do prednosti. Ali, onda su se razigrali momci iz Bristola. Četiri gola u mreži Henesija za izbacivanje iz kupa Kristal Palasa. Tvorac preokreta je bio Milan Đurić, bivši fudbaler nekoliko italijanskih timova i reprezentativac Bosne i Hercegovine. Stvari su se promenile njegovim ulaskom a postigao je i jedan gol na ovom meču.

Kvote za Premijer ligu su ovde!

Poslednjih pola sata je na terenu proveo i Pape Suare. U septembru 2016. je doživeo saobraćajnu nesreću na putu M4, upravo autoputu koji spaja London sa Kardifom (i nastavlja do Svonsija, ako vam nekada bude zatrebalo). Nakon prvih rezultata je procenjeno da će odsustvovati sa terena oko pola godine ali se vratio tek za 11 meseci. Sinoć je igrao, nije uspeo da pomogne svom timu a od svojih navijača je dobio veoma neprijatno iznenađenje.

Kada je nakon meča Pape Suare prišao svojim navijačima i bacio u publiku dres koji je natopio znojem u prethodnih pola sata igre, oni su, bez imalo osećaja prema svom igraču, isti dres vratili u teren. Ponižen, iako je sam njegov povratak fudbalu herojski čin, Suare je dres pokupio i nakon kraćeg razgovora sa navijačima otišao u svlačionicu.

Kladi se na sve mečeve u Čempionšipu!

Razumemo situaciju u kojoj su fanovi Kristal Palasa. Ekipa u očajnoj poziciji, već je menjala trenera i ne vidi se da je pod novim situacija bolja. Sinoć su ispali iz kupa, iako je prošla tek četvrtina sezone oni su blizu ispadanja i iz lige i razloga za bes sigurno ima. Ali, da li je Suare prava meta napada? On je dao sve od sebe da se oporavi od povrede iako je bio blizu toga da nikad više ne zaigra fudbal. Ovo mu je bio tek drugi meč u sezoni, nakon poluvremena u prethodnoj kup rundi protiv Hadersfilda. U Premijer ligi nije odigrao ni minut pa ne može on biti kriv za trenutno stanje kluba. A iskazano mu je ogromno nepoštovanje.