Dijego Košta je napustio Atletiko Madrid u kojem je bio u dva mandata. U periodu od 2010. godine, kada je došao iz Valjadolida do 2014. kada je prešao u Čelsi, kao i od 2018. kada se vratio u prestonicu Španije.

U prvom mandatu dao je 64 gola u 135 utakmica, a u drugom 19 u 81 mečeva. Doduše, u drugom je bilo problema i sa povredama, kao i sa spremnošću.

Od navijača se Košta oprostio na svom profilu na Instagramu.

-Pa dobro, ljudi, Atletkosi… Danas, sa tugom, ali i sa srećom došao sam da kažem zbogom, svim navijačima Atletika, svim mojim ljudima. Tužan sam jer nisam postao veći deo ove porodice, ali i srećan jer sam bio deo velikog kluba.


Prolazio sam kroz teške momente, u kojima sam se uzdizao uz pomoć lekara, fizioterapeuta i saigrača. Srećni trenuci su u mom sećanju, kao i drugih ljudi.

Želim da se zahvalim svima u Atletiku. Sada je došlo vreme i za mene i za klub, i to je najbolje što je moglo da se desi. Uvek sam davao sve, u stvari, trudio se da dam najbolje za ovaj klub i dres – napisao je Košta između ostalog u emotivnom pismu u kojem se još nekoliko puta zahvalio svima.

Zbog dvojnog državljanstva Košta je igrao i za Brazil i Španiju, ali je mnogo više nastupa upisao u dresu “crvene furije”.

Vreme je za “Zmajeve”: Milojević ima posebnu novogodišnju želju!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Andrea Lekić: Ono što je Hrvatska uradila je rukometna bajka | MOJ UGAO #07

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime