Malo košarke, malo Nemanja Bjelica zaključava!

Za svoje prvo isključenje u trogodišnjoj karijeri Nemanja Bjelica uopšte nije kriv. Tokom meča sa Orlandom on je ušao u sukob sa Aron Afalom koji nije mogao da se smiri. Gužva na terenu je rezultirala dvostrukim isključenjem.

Gostovanje Minesote u Orlandu je donelo veliki broj poena i pobedu odmaće ekipe. Timbervulvsi su savladani rezultatom 108:102 a već nakon druge četvrtine desio se momenat koji nas najviše zanima. Po prvi put u NBA isključen je Nemanja Bjelica.

Njegovo isključenje je došlo nakon sukoba sa Afalom, košarkašem Orlanda koji je tokom meča nekoliko puta gubio živce. Sve je počelo nekoliko minuta ranije, na drugoj strani terena, kada je ekipa Orlanda bila u napadu.

Epilog tuče se dogodio u Minesotinom napadu, kada je Afalo imao zadatak da sačuva Nemanju Bjelicu. Nakon nekoliko kontakata i bespotrebnog guranja, iskusni košarkaš koji je promenio šest NBA timova je potpuno izgubio živce.

Jednom rukom je povukao za dres Bjelicu, dok je drugom, stisnutom pesnicom, pokušao da ga udari u glavu. U maniru najboljih svetskih boksera, Bjelica je lako izbegao taj pokušaj, a onda smirio situaciju na terenu. Ili bar pokušao to da uradi.

Kladi se na NBA mečeve!

Znamo da Nemanja Bjelica nije momak koji ne terenu pravi incidente. Uvek je on taj koji je hladnokrvan i koji će smiriti strasti. Tako je bilo i ovoga puta, umesto da udari Afala, proširi tuču i osvoji nekoliko suspenzija za aktere ovog meča, on je bio smiran.

Kragnom, kao da je u slobodno vreme majstor borilačkih veština, srpski reprezentativac je odbio napad. Nemoćni Afalo je još neko vreme pokušavao da se razračuna sa bivšim košarkašem Crvene zvezde i Fenerbahčea ali mu nije pošlo za rukom.

’’Ako me napadneš, ja moram da se zaštitim. Ne znam šta se dogodilo tom momku, on je zamahnuo a ja sam pokušavao da mu pomognem da se smiri. Inače sam miran momak koji ne pravi incidente na mečevima.’’, rekao je Nemanja Bjelica.