Obradović otkrio kako prepoznaje ko će postati dobar igrač

1
Željko Obradović Foto: Starsport.rs ©

Bio je legendarni Željko Obradović predavač na košarkaškoj klinici “Dušan Ivković” gde je govorio o mnogim temama. Između ostalog i o tome kako prepoznaje ko bi mogao da napravi dobru karijeru.

Obradović je pojasnio kako “provocira” igrače i da li on na to odgovore ili ne.

“Ja provociram igrače kada im na kraju treninga kažem da šutnu ne znam koliko šuteva, 50 recimo, i onda ostanem da gledam. To se završi za sedam, osam minuta i oni krenu u svlačionicu, a ja gledam ko će od njih da ostane da šutira još. Tako se vidi ko želi da postane igrač”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

On se potom dotakao i odbrane, rekavši da je košarka kao i šah. Igra, u kojoj je potrebno dobro čitanje zamisli protivnika, nešto što njegovi igrači nisu dobro radili u 3. i 4. utakmici finala ABA lige protiv Zvezde.

“Ovi moji u četvrtoj utakmici to nisu znali da brane, nijedno preuzimanje nisu prepoznali”, dodao je Obradović.

Trener Partizana je predavač na prestižnoj klinici zajedno sa selektorima Nemačke i Francuske, Gordonom Herbertom i Vensanom Koleom i bivšim trenerom Minesote, Toronta i Detroita Dvejnom Kejsijem.

Bonus video:

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime