Zadar bio spreman da probije budžet zbog Luke Božića

8
Luka Božić-Zadar
(FOTO: ABA liga)

Košarkaški klub Zadar je obavestio javnost da će da probije budžet, kako bi uspeo da potpiše novi ugovor sa Lukom Božićem, aktuelnim najkorisnijim (MVP) igračem ABA lige.

Ipak naišli su na prepreku, i po svemu sudeći neće moći da ispoštuju zacrtane uslove.

U opširnom saopštenju, Zadar je naveo da je dogovoren kompromis sa Božićem agentom sa ponudom ugovora na 7 meseci, uz mogućnost produžetka saradnje do kraja sezone, ukoliko poslovanje kluba bude na zadovoljavajućem nivou u tom trenutku.

Odmah isti dan stigao im je odgovor od agenta, da je ta opcija odbijena i da zahtijeva puni ugovor na 10 meseci. Što bi značilo dodatno probijanje budžeta. Klub je prihvatio i te uslove, ali veoma brzo su zatraženi novi uslovi.

Sportski direktor Zadra Pleslić, je obavestio Izvršni odbor, da Lukin agent nije pristao na ponuđeni puni ugovor na 10 meseci, već bi za potpis trebalo osigurati dodatnih 20.000 evra neto na godišnjem nivou.

Ukupni budžet za neto plate bi u tom slučaju iznosio 524.000 evra neto, odnosno 655.000 evra u bruto iznosu, tj. 27% više nego prošle sezone.

Zbog svega toga, oni su trenutno odustali od novog ugovora i kako sami kažu “podvukli crtu”.

Očekujemo u narednim danima da vidimo, šta će biti sa Lukom Božićem i gde će da nastavi karijeru. Kompletno saopštenje, možete da pročitate OVDE.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

8 KOMENTARA

  1. Kako je sve relativno, ceo budžet Zadra za plate igračima je kao jedna godišnja plata jednog prosečnog igrača Zvezde i Partizana. 1 kao njih 12. Uz to, Zadar ne može da navuče 30.000 eura za Božića koji verovatno ima zahtev za platom oko 200.000 eura, možda malo više. To je kikiriki za Zvezdu i Partizan i nije mi jasno što ga ne uzimaju jer je super igrač za ABA ligu i mogli bi bitnije igrače da odmaraju sa njim a dečko možda pokaže i kvalitet za Evroligu. Bolji je igrač od nekoliko domaćih igrača koji su u rosterima. Ali mislim da ga Zvezda neće zbog toga što je hrvat a Partizan verovatno ne zna šta hoće, to jest zna, ali je to visok cilj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime