Grad pomaže KK Zadar sa 1.000.000 evra

3
Zadar-cibona
(FOTO: ABA liga)

Košarkaški klub Zadar prolazi kroz težak period jer se već godinama muči sa finansijama, ali je grad odlučio da mu pomogne pred novu sezonu.

Uz podršku institucija su uspeli u protekle tri sezone dva puta da osvoje titulu prvaka Hrvatske.

Zadar se našao u velikim problemima – kako da isplati igrače koji su im doneli desetu krunu šampiona u istoriji i četvrtu u Hrvatskoj.

Gradske vlasti Zadra su pokazale koliko im je stalo do košarkaškog kluba, pa su na vanrednoj sednici Gradskog veća izglasale povećanje budžeta za slavni klub. Do sada je grad pomagao godišnje sa 663.614 evra, a sada će u naredne dve godine taj iznos biti milion evra.

“U ugovoru je navedeno kako se planiraju koristiti sredstva Grada, a klub se obvezao na transparentnost tako da će u periodu od svakih šest meseci i po potrebi na traženje Grada dostaviti potpune izvještaje i potrebnu dokumentaciju”, saopštili su iz Gradskog veća Zadra.

Klub bi trebalo da odmah podigne kredit od 840.000 evra, a žirant će biti Grad Zadar.

Na taj način budžet kluba trebao bi da dostigne 500.000 evra, što bi treneru Danijelu Jusupu omogućilo da dobar deo trofejne generacije zadrži na okupu, tj. da svojim igračima ponudi veće ugovore.

Sam Jusup je potpisao novi ugovor, a mesečna plata mu je pet hiljada evra.

KK Zadar je prethodnu sezonu završio na sedmom mestu regionalne ABA lige, kao najbolji od tri hrvatska kluba (Split 10, Cibona 11).

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

BONUS VIDEO:

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime