Vučević u Beogradu: Dončić je jedan od najvećih evropskih talenata u NBA ikada!

Kosarka Basketball-NBA Without Borders Basketball Camp Boban Marjanovic (L) Sonja Petrovic (C) Nikola Vucevic (R) Beograd, 15.08.2018. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Centar Orlando Medžika Nikola Vučević trenutno boravi u Beogradu gde je gost NBA kampa Košarka bez granica (NBA Basketball without borders) koji se održava u dvorani KK Žarkovo. Crnogorski centar se još 2012. nametnuo kao jedan od ključnih igrača u ekipi iz Floride. Sin osvajača Evrolige Bora Vučevića, govorio o pripremama za narednu sezonu, ambicijama Orlanda, novom kolegi Mou Bambi, ali i o balkanskim rukijima Luki Dončiću i Džananu Musi.

Jedan od ključnih igrača Medžika se najpre osvrnuo na pripreme za predstojeću sezonu.

„Pripreme su skoro pri kraju, s obzirom da sam prethodnu sezonu završio već u aprilu. Počeo sam da treniram početkom maja i poslednjih mesec, mesec i po gledam da kompletiram pripreme. Sada je vreme za pripreme takmičarskog karaktera. Igramo mečeve “pet na pet” ili “tri na tri”. Pored toga i dalje posvećujem dosta pažnje kondiciji, teretani i individualnom radu. Ostalo je još nekoliko trening-mečeva u septembru i nakon toga bićemo spremni za novu sezonu“.

Vučević je potom prokomentarisao ambicije ekipe za narednu sezonu. Naš sagovornik veruje da će sa novim trenerom Stivom Klifordom, Orlando biti konkurentnija ekipa nego što je to bio slučaj prethodnih godina.

„Već dugo godina priželjkujemo ozbiljniji i jači Orlando. Bilo nam je veoma teško poslednjih nekoliko sezona, jer nismo bili ni blizu plasmana u plej-of. Nadamo se da ćemo biti bolji, Novi trener Stiv Kliford je odličan, a dobri rezultati koje je ostvario na klupi Šarlota nam ulivaju poverenje. Mislim da može da nam pomogne da napravimo iskorak u odnosu na prethodne godine“.

KO OSVAJA NBA LIGU?

U fokusu je naravno bio i Vučevićev novi kolega na centarskoj poziciji, Mo Bamba. Upečatljivi ruki Orlanda koji je izabran sa šeste pozicije na ovogodišnjem draftu. Bambu odlikuju neverovatne fizičke predispozicije i raspon ruku od čak 235 cm.

„Nisam imao mnogo prilike da gledam njegove mečeve, ali na osnovu pregledanih snimaka sa koledža jasno je da se radi o veoma talentovanom igraču sa neverovatnim fizičkim predispozicijama, ne samo u smislu visine, trčanja i skočnosti. Njegov raspon ruku je neverovatan, ako se ne varam najveći u istoriji NBA lige. Kretnja mu je takođe odlična za takvu telesnu konstituciju. Još je mlad i mislim da bi trebalo još da poradi na fizikalijama, s obzirom da je poznato kakva se košarka igra u NBA ligi. Ima potencijala da bude odličan igrač a ja sam tu da mu pomognem koliko god mogu“.

Za kraj razgovora crnogorski centar je „skenirao“ i balkanske pridošlice u NBA ligi – Luku Dončića i Džanana Musu.

„Za Dončića nema šta mnogo da se priča. Igrama u Real Madridu i reprezentaciji Slovenije je pokazao o kakvom se igraču radi. Dovoljan pokazatelj je činjenica da je sa svega 19 godina osvojio ACB ligu, Evroligu i postao MVP tog takmičenja. Na Evropskom prvenstvu je takođe briljirao iako je bio godinu dana mlađi u odnosu na period kada je osvojio sva pomenuta priznanja. Lepo ga je gledati kako igra, stoga očekujem da se prilično brzo uklopi i da izgradi sjajnu karijeru u NBA. Po mom mišljenju on je jedan od najvećih evropskih talenata koji su ikada draftovani. Što se Muse tiče, on je takođe odličan igrač, u šta sam se uverio dok sam igrao par puta protiv njega na reprezentativnim mečevima. Ima predispozicije za dobru NBA karijeru i mislim da će u Bruklinu dobiti adekvatnu priliku da pokaže koliko vredi“, podvukao je crtu Vučević.   

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime